Jump to content
mysticchannel

Имайте в предвид ! !

Recommended Posts

Здравейте братя и Сестри- ако има такива :D

От известно време се сдобих с мотор..Кат да е, карам си, бръмча си..убивам време и същевременно се разведрявам, че жената и детето ме съсипват!!...Ходя при старите до село и т.н.

До онзи ден зареждах винаги от Шел , на колата 100 октана Карера, на мотора 95 В Пауър. . Карам така 1 месец и ми прави лошо впечатление, брей нещо не се изпъва този мотор, няма го този ряз , които имаше когато го взех ( Лукойл 95 ) ,го е карало момчето .. Викам си , тва каквото такова , карам ,карам и си викам я свали свеща и виж какво е положението. Как работи този цилиндър...Свалям аз и бях лекоооо изненадан. Бежаво- жълтеникав цвят, като пепел свеща мокра което е добре, но сместа не ми харесва. Искам керемидено- червена. Не е черна ,но не е и бяла ( О пази Боже) Добре че не са наех да ръчкам карбуратор. Бях си втълпил че дърпа повече въздух и сега е по- студено и оттам светлее и беднее, понеже имах заглъхване.. ..Карам Априлията с масло Motul 800 Factоrу Естер 2Т, едно от най- скъпите и добри...

Запитах се Абе може ли този V Пауър ,с неясната добавка вътре да прави тази мизерия, този жълтеникав цвят, прах като сяра и оттам да дава смущения..Я да заредя от Еко 95 обиновенния и да видим. Заредих ,омешах с масло 1 резервоар и газ...Карам 2-3 часа ,бързо бавно, накъсано ...Викам аз ли си внушавам ама моторчето тръгна , няма заглъхване в средните , много по добре и от място като му задам се вдига ....Прибрах се не съм го пипал, викам ще заредя пак до горе и ще изляза извън града да мина 50тина кмра, да видя как е на дълго..Карах, карах нщ общо като с преди ,прибрах се на 95% бях сигурен че е е бензина...карах различен мотор Иии ви предоставям снимков материал..Светлата свещ е с Шел V power 95 и от 2 дни обикновен 95 Еко ...Нз ,може да дава отражение само за двутактовите мотори , тези добавки, но аз лично повече няма заредя оттам....Това ми прилича на Сяра, а с бензина от Еко цвета е такава каквато трябва да работи един перфектен двигател! :))

п.с. Мотора е 2Т не 4Т, мешам аз предварително масло/ бензин ! ( няма маслена помпа)

IMG_20211028_123907~3.jpg

IMG_20211023_200610~2.jpg

Редактирано от mysticchannel
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От години карам само с ЕКО.

ШЕЛ-а го отписах отдавна. Бях му клиент после (сбирахме Ферари колекцията за синковеца), ама като я сбрахме - с радост ги напуснах.

Карах години и с ОМВ, ама и там имаше пробиви. Иначе в чужбината е ОК.

Наще вериги са франчайз и всяка "козирка" сама си решава как и колко да кръщава.

На Марешки заредих 1 път и едвам качих баира с по-предния ми Акорд, та от тогава - никога пак. :)

На "безименни" бензиностанции не зареждам.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОМВ в БГ от години не зареждам..Както ти си написал ,в чужбина е ОК, тук е кенеф, няма мощност. Зареждах си от Шел , защото си мислих че с добавката ще е една идея по- добър бензина от ост-те ( дизел не карам от бебе :)).   ,Но ето резултата..или не е пригоден за 2 Т мотори или си е кенеф и той

Чесно да ти кажа от бензиностанция Газпром съм с  добро впечатление..Сипвал съм на Лагуната 100 и 95 обиновен и я усещам че върви, но ми е малко далече ,след Ловеч е, не е тук при мен в Плевен д'гЕ, но не ме бърка като цяло аз пак имам път натам...Човек да се чуди вече къде да зарежда...И си викам слагай си 95 с добавката да ти е мирна главата, ама е го резултата puke. Май ще цъкам Еко 95 обик. за мотора ,а с колата Газпрома G Drive, там найстина имам наблюдения, много върви таа м'агиЦа 🐎

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aa, и на Газпром съм зареждал - добре е, ама нема у мОа град, та ми е далечко. :)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...