Jump to content

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Тръгнах да си разглобявам навигаторската врата вчера, но запънах на някакви странни клипси. Махнах ВСИЧКО що е винт по кората и ... дотам. Качих се вкъщи, отворих сервизния наръчник и вътре пише, че за целта ми е нужен специален Clip Remover. Кората е цялата пластмасова. Ако река да я издърпам с всичкото ряз, което го мо'ем, мога ли да разтроша кората на парчетии или клипсите имат шанс да поддадат? Питам, защото алармаджията едва ли е имал такъв инструмент, а е трябвало да ми отваря вратата ... па знам ли? Може и да е имал ...Та, питането ми е - някой отварял ли е врата на 6-gen Сивик hatch и знае ли колко мъка търпи пластмасата по нея, за да знам дали мога да се оправям сам или да ходя на специалист-"вратар" да ме оправи? :unsure: Мерси предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капака на говорителя отвори ли ? Не знам защо имам спомени че там също има болтове. Самия говорител иначе няма нужда да се развива. Не ти трябва clip remover. Всичко става много лесно , ама недей да напъваш зверската просто щом имаш схема виж къде са щипките и една по една си ги разкачаш. Трябва ръката ти да дръпне близо до щипката , иначе рискуваш да счупиш нещо .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да точно така!!! Колегата RUST го каза много точно.Ето малко по подробно за колегите ентусиасти:Сваляш капака на говорителя,под него има три болта ,които са малко по надълбоко и може да не си ги видял те са по навътре.Има и един болт на дръжката за отваряне(заключвване) и един долу кадето е копчето за ел.стъклото.Не забравяй да махнеш пластмаската която е отвътре на страничното огледало!!! (с нея бъди внимателен защото е с яка щипка и може да се счупят пластмасовите държачи между които влиза кабела на ел.огледалото(ако е с такова)-при слагането се има в предвид кабела да бъде между въпросните пластмасови джаджи.Кората е много гъвкава и здрава на усукване.Аз лично я свалям адски лесно като този така наречен clip remover са ми пръстите на ръката :):P .Ех...какви сме си Българи :unsure: Мушкаш пръстите на едната ръка между метала и самата кора и дърпаш(най добре се получава:отпред под огледалото на нивото на таблото,над тонколоната и в задната част кадето свършва кората в близост до механизма)Идеята е да мушнеш нещо което ще направи разтояние между метала и кората и по този начин ще се освободят щипките една по една.При слагането има една-две ВАЖНИ подробности: първо се оглежда кои щипки са останали на кората и кои на метала-(трябва да са на кората).После се внимава в горната ча( от кадето излиза стъклото )там се "закача" кората и се гледа да влезне в метала и след това смело се натискат щипките.Най добре става при свалено стъкло за да се гледа дали е влезнала правилно което е важно ,защото на кората е и вътрешната част от уплатнението което уплатнява стъклотопри излизане и влизане !!!:dry: След това щипките се удрят с меката част на дланта(парен чук) и готово. :dry::blink: Лично моята кора съм е свалял поне 6-7 пъти ,защото се заиграх с едни допълнителни вати за обезшумяване,по големи тонколони,ала балаа портокала :dry: и до сега нямам никакви проблеми.Пак повтарям самата кора е много здрава,но все пак внимателно :lol:

Редактирано от vtec

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rammkopf

Бях махнал и винтовете около говорителя, винтовете в ръкохватките, всичко що е пластмаса и се вади го бях разкарал - капака на говорителя, дръжката на вратата с контрола за ел.-стъклото, капачката на вътрешната "мотовилка" и заключалка на вратата, триъгълната пластмаска на огледалото - само до щипки останах. Значи як опън му е майката. :cool: Мерси, колеги, ще пробвам и ще докладвам. :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И колегата RUST i колегата VTEC бяха много изчерпателни само да уточня че високоговорителя трябва да се махне и другото е пластмасовия ъгъл, който е на огледалото за задно виждане не го сваляй като махаш кората. Няма да ти пречи. (аз на мойто му шчупих щипката така да се е...а). Кората няма "щипки" от горната страна (тази към стъклото) така 4е просто изпълняваш инструкциите на колегата VTEC и леко дръпваш долната част на кората, след което повдигаш нагоре и кората се маха :cool: После горе долу на обратно се слага

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз свалям така. Сички платмаси първо. После напъвам от предната страна кората под огледалото, някъде на средата на височината има 1 щипка. Оттам последователно без да дърпаш като изрод и 1 по 1 сички щипки излизат, ако ти е здрава кората и щипките те ще си останат на кората а не по метала. Ако някоя е заминала в аутомания продават резервни. И на мен черната пластмаса не ми пречи при сваляне тъй като кората я повдигам от задната страна и си излиза без проблем

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...