Pliushtadin 0 #1 Публикувано 1 Юни, 2007 Колеги,Зачетох се в новия "Максим" и ми попдна следната историика.Хонда Джаз в началото се е казвала ФИТА, което на скандинавските езици означавло "ПУТКА".Маркетинговото послание към потребителите пък било "Тясно от вън, широка от вътре". Пълно ШоуТа за това го сменили на Джаз (което според мен пак не е идеалния вариант за модел на Хонда).И Хонда Джазаджиите да не се обиждат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLAZE 1 #2 Отговорено 1 Юни, 2007 Колеги,Зачетох се в новия "Максим" и ми попдна следната историика.Хонда Джаз в началото се е казвала ФИТА, което на скандинавските езици означавло "ПУТКА".Маркетинговото послание към потребителите пък било "Тясно от вън, широка от вътре". Пълно ШоуТа за това го сменили на Джаз (което според мен пак не е идеалния вариант за модел на Хонда).И Хонда Джазаджиите да не се обиждат ......"Тясно от вън, широка от вътре".........не мога повече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #3 Отговорено 2 Юни, 2007 аз си мислех че в САЩ се продава като Fit, а в Европа като Jazz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #4 Отговорено 2 Юни, 2007 не само Хонда има такива изцепкисещам се и замодел на Митсубиши,а именно-Паджеро.в Испани биха го чели като Пахеро,което значи копеле и за това там модела се казва Монтерокак ли би се чувствал някой испанец ако си внесе такова Митсубиши от Германия с името Паджеро и си го кара там,а? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ironstone 0 #5 Отговорено 2 Юни, 2007 аз си мислех че в САЩ се продава като Fit, а в Европа като JazzИ аз така мисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Tino #6 Отговорено 2 Юни, 2007 не само Хонда има такива изцепкисещам се и замодел на Митсубиши,а именно-Паджеро.в Испани биха го чели като Пахеро,което значи копеле и за това там модела се казва Монтерокак ли би се чувствал някой испанец ако си внесе такова Митсубиши от Германия с името Паджеро и си го кара там,а? по-скоро - чекиджия, от hacerse una paja, - да си удариш чекия в груб превод, но общото му значение е обидно - копеле, педераст, чекиджия... с един приятел се смеем от време на време като видим някой с такова джипче - викаме след него "Пахеро, пахеро!..." В европейския съюз има комисия , която специялно се занимава с подобни неща , а именно когато компания създава дадено име или наименование на свой продукт се допитва до тази компания да направи справка дали във всяка страна тази дума не би означавала нещо обидно или нещо засягащо някой / нещо А относно за Джазз-а , наистина наименованието му е Фит , но пак е достатъчно да го променат , но връщайки се назад в историята , модела Джазз на европейския пазар е стъпил като Сити и там някви си конфликти с някъв друг модел на Хлопел с подобно име и накрая Джазз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest hondÑŽ #7 Отговорено 2 Юни, 2007 Според мен GOLF е обидно във всички страни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #8 Отговорено 2 Юни, 2007 Според мен GOLF е обидно във всички страни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest darius #9 Отговорено 2 Юни, 2007 И Лада са се дънили в Латинска Америка с модела "NOVA",което значело не върви.....А в Испания чоча значи путка или курва(да кажат испаноговорящите),така че не давайте да ви викат Чочо или Чочко.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #10 Отговорено 2 Юни, 2007 Все още в някои страни този модел е познат като Fit виж тук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest M_TYPE #11 Отговорено 2 Юни, 2007 Все още в някои страни този модел е познат като Fit Както и всички каращи с дясно кормило Кипър,Англия,Япония.... я познават като Fit.Сестра ми има Fit с 7 скорости е автоматик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sharki 1 #12 Отговорено 2 Юни, 2007 Най-добре е да се черпи от източника, викам аз За повече инфо посетете официалния сайт на Honda Fit. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sCoff 38 #13 Отговорено 2 Юни, 2007 Според мен GOLF е обидно във всички страни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове