Jump to content
Guest stoichokolev

загуба на мощност

Recommended Posts

Guest stoichokolev

Здравейте, колеги.Имам 1 въпрос: От 1 месец имам Хонда Сивик английски вариант с 4 врати 1.6 95та. Някога когато тръгвам по-рязко колата губи мощност за 2-3 секунди и тогава почва да набира. Това не се случва винаги - някога ми се струва много пъргава, друг пьт не. Незнам дали си въобръзявам. Колата е на бензин и на газ. Случва се и на двете. Възможно ли е да е нещо сериозно или си въобразявам и трябва да се науча да я карамВ момента съм поверил колата на баща ми да я води на диагностика. Ще видим утре какво ще покаже. Но иначе двигателя звучи идеално (не прекъсва, работи тихо, не губи обороти, не гори нито масло, нито антифриз). Пали идеално - и на газ и на бензин. Но и аз, и баща ми смятаме, че го има това - когато натиснеш газта не те залепя ами сякаш отначало стои на 1 място, после набира. Имате ли някакви идеи? Аз лично си мислех да не би нещо да е задръстена, но няма разлика газ / бензин. Свещите са сменяни скоро. Филтрите също. Съединителя е много запазен. Дава ми разход на газ около 13/100 в София по големите задръствания, 7.5 смесен цикъл (като преобладава извънградски).Ако някой е имал същия проблем pls help, че да знам какво да гледаме.Мерси предварително:blink:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега нека ти проверят цялата запалителна система не само свещите-кабели, капачка, палец. Вижте и авансчето как е. Виж точно какъв е мотора. За D16Y3 дават 16 +-2 градуса, а за D16Y5 12+- 2 градуса. Успех на диагностиката!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:blink:;) Колега, и аз имах същия проблем до в4ера(F20Z1) отидох при един приятел в сервиз да видим предварението.По каталог го дават 15 а на мен беше 8.Симптомите са сходни: мудна е в ниските обороти, сравнително висок разход, при рязко подаване на газ се зачудва и тогава поема но вдига обороти без да има тяга, не е толкова пъргава и т.н.Но колегата е прав нека ти видят ел. системата, най-вече кабели.Ако са заминали като дадеш газ първо леко ще прекъсне и тогава ще поеме.Затова отиди някъде където има стробоскоп и си виж предварението най-напред.УСПЕХthumbs1: ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям 100% казаното от колегите и искам да добавя:провери катализатора да не се е запушил.Ако има паднали парченца от него в крайното гърне ефекта с глъхненето СЕ ПОЯВЯВА.Мой познат се отрепа по елконите и накрая катила започнал да се разпада(махна го и си смени крайното гърне-колата заспа) :):bounce:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съветите, колеги.Тая седмица смятам да потърся някой сервиз из София и да я видя тази работа. Дано не е нещо сериозно. Ще споделя ако има резултат:rolleyes:Дайте 1 съвет къде из София да намеря кадърен майстор или сервиз за такава диагностика, че честно казано не съм мн запознат:D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е необходим специялен сервиз или кой знае какъв уред.За предварението трябва просто един стробоскоп, който всеки уважаващ себе си сервиз трябва да има. :hondarulez:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...