dr.Nikolov 0 #1 Публикувано 11 Юни, 2021 Здравейте!Колата ми е акорд 7 2.4 бензин автомат фейс.При ускорение между 60 и 110 км/ч се чува шум,който нямам идея от къде идва.Ходих при няколко майстора и всеки вдига ръце.Шумът изчезва при отнемане на газта веднага.Прикачвам видео,на което се чува шума. IMG_2495.MOV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #2 Отговорено 11 Юни, 2021 Този шум само в движение ли се чува,на място правили го. Кое точно те притеснява това звънтене ли точно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dr.Nikolov 0 #3 Отговорено 11 Юни, 2021 Да звънтенето.Чува се само в движение при натисната газ между 60 и 110 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #4 Отговорено 12 Юни, 2021 Отледахте ли гърнета катализанор,всичко от изходящите колектори,до аспуха. Аз имах падобен шум от предпазния кожух на катализатора. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SvetlinMarkov 12 #5 Отговорено 12 Юни, 2021 (Редактирано) Колега може да започнеш с проверка на 2 проблемни места: 1) Провери си меката връзка преди катализатора. Може да се е скъсала и да се чува от там този шум като хване някакъв резонанс на тези скорости. 2) Ако си със стокови гърнета - провери заварките на гърнетата. Това им е слабо място на хондите. Заводските гърнета са с много слаба заварка (намира се по горната част на гърнето) и с времето се напукват. Моите на 1в поглед бяха перфектни но като смъкнахме гърнетата ... реалната ситуация се оказа зле ... да не кажа плашеща (виж прикачената снимка): Редактирано 12 Юни, 2021 от SvetlinMarkov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dr.Nikolov 0 #6 Отговорено 12 Юни, 2021 Благодаря колега.Днес видях -меката връзка външата и обвивка е разкъсана..взех си друга от хонда..отидох да я сменям и пича ми каза че имам проблем и с гърнетата,точно нещата които си казал по-горе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове