Jump to content
Guest JadeStudio

V-tec D15z

Recommended Posts

Guest JadeStudio

моля ако може някой да ми отговори купувам хонда и продавача ми тварди че е v-tec D15Z обаче аз огледах двигателя и никаде нямяше "v-tec " та въпроса ми е v-tec ли е или не е мерси предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моля ако може някой да ми отговори купувам хонда и продавача ми тварди че е v-tec D15Z обаче аз огледах двигателя и никаде нямяше "v-tec " та въпроса ми е v-tec ли е или не е мерси предварително

аз карам D15Z3 и vtec e и на капака на клапаните гo пише.така че на всеки vtec пише че е такъв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мойта е d15z6 на капака не пише vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мойта е d15z6 на капака не пише vtec

Точно така..........не на всички пише :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами нека авторът на темата да допълни все пак последната цифра , тъй като до момента всеки писа какво пишело на собственият му двигател, а никой не го попита то4но за какво иде ре4, щото пи4а е писал САМО D15Z - ама това Z колко е ?????? се не знае, знае ли се :thumbs1:

задавам допълнителен въпрос , защото ако е Z2 или Z5 - те не са с VTEC !!!

Редактирано от dj_mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ама пък тия двата за Д16 а не Д15 :plane: кажи година и номер на двигателя и ще ти отговорим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Ами нека авторът на темата да допълни все пак последната цифра , тъй като до момента всеки писа какво пишело на собственият му двигател, а никой не го попита то4но за какво иде ре4, щото пи4а е писал САМО D15Z - ама това Z колко е ?????? се не знае, знае ли се :plane:

D15Z1, D15Z6 се слагат на японски Сивик,

D15Z3, D15Z8 се слагат на британски Сивик

на D15Z8 не пише ВТЕК, почти сигурен съм че и на D15Z3 не пише.

задавам допълнителен въпрос , защото ако е Z2 или Z5 - те не са с VTEC !!!

таквиз D15Z2 и D15Z5 не съм виждал. Някой знае ли на какви коли са се монтирали?

Сега виждам че има всичките Z от 1 до 9.

има ги в техни4ески - двигатели на хонда, бодната е като важна тема :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hondÑŽ

таквиз D15Z2 и D15Z5 не съм виждал. Някой знае ли на какви коли са се монтирали?Сега виждам че има всичките Z от 1 до 9.

D15Z1 1493 90 SOHC VTEC-E Civic 92/95D15Z2 1493 SOHC Civic 93/95D15Z3 1493 90 SOHC VTEC-E Civic 95/96D15Z4 1493 90 SOHC Civic, Ballade 96/00D15Z5 1493 115 SOHC Civic D15Z6 1493 114 SOHC VTEC Civic 96/00D15Z7 1493 125 SOHC VTEC Civic 96/00D15Z8 1493 115 SOHC VTEC Civic 97/00D15Z9 1493 115 SOHC Civic Обаче на кой капак има VTEC и на кой няма да кажат притежателите на тези модели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На d15z3, англичанка си пише VTEC-E с големи букви на капака на двигателя отгоре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На d15z3, англичанка си пише VTEC-E с големи букви на капака на двигателя отгоре.

потвърждавам - и на моя е така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да се изредиме 100 човека и да спориме на кой капак на клапаните кво пише, трябваше момчето което е автор на темата да напише номера на двигателя и да му отговориме бързо и конкретно, тоя номер с трупане на мнения сме го обсъждали вече :D не нападам ли4но никого, ама май бая се раз4атихме, а все пак е форум а не 4ат!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Draik
Отговорено (Редактирано)

Аз до колкото знам D15Z е VTec и то 130 к.с. наричан още Vti и ако не се лъжа е DOHC т.е. с 2 разпределителни вала :blink:dj_mi6o този двигател няма цифра след Z

Редактирано от Draik

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мерси на всички ви за мое обаркване сам се поумешал от обявата и сам написал този но се оказа че на двигателя си има щампа с D15Z6 което се оказа по таблицата 1,5 114конченца в-тек и да ви се похваля щото неиздаржам да не се похваля вече съм собственик на Хонда Сивик 1996 1,5 В-тек 114коня тъмно сива Японска прелест ще постна и снимки малко по късно :blink:;);) и да знаете че тоя форум ми помогна доста номер едно е ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мерси на всички ви за мое обаркване сам се поумешал от обявата и сам написал този но се оказа че на двигателя си има щампа с D15Z6 което се оказа по таблицата 1,5 114конченца в-тек и да ви се похваля щото неиздаржам да не се похваля вече съм собственик на Хонда Сивик 1996 1,5 В-тек 114коня тъмно сива Японска прелест ще постна и снимки малко по късно :blink:;);) и да знаете че тоя форум ми помогна доста номер едно е :P

:P Да ти е честита !Да знаеш ,че притежаваш чудесна машина-супер балансирана и икономична ама до 3к ;):P ....от там нагоре ;) .Със здраве да си я караш :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... вече съм собственик на Хонда Сивик 1996 1,5 В-тек 114коня тъмно сива Японска прелест ще постна и снимки малко по късно :););) и да знаете че тоя форум ми помогна доста номер едно е :bounce:

Честито ! Желая ти дълги и безаварийни километри !И пусни снимки ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха какъв неочакван край. :bounce: Айде да ти е честита. Много як кеф, и много безаварийни километри.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

за съжаление това са снимките от предния собственик,че не съм я снимал още аз :bounce: ама да видите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красавица :bounce:Още един път честито :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1net никой не се опитвам да подведа говоря това което съм чел!съжелявам че не мога д анамеря статията да я покажа на всички но там пишеше точно това че D15Z се произвежда от 1996-2000 година и е 130 к.с. най-мощния 1,5 който е в-Тек И съм сигурен в това защотото спорихме с една позната и тя ми показа тази статия.Съжелявам ако съм подвел някой но говоря това което съм чул и прочел

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o©

..........там пишеше точно това че D15Z се произвежда от 1996-2000 година и е 130 к.с. най-мощния 1,5 който е в-Тек............

Да не говориш за D15B който е яката работа, за жалост въобще не намираем :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o©

3-Stage VTECHonda also introduced a 3-stage VTEC system in select markets, which combines the features of both SOHC VTEC and SOHC VTEC-E. At low speeds, only one intake valve is used. At medium speeds, two are used. At high speeds, the engine switches to a high-speed cam profile as in regular VTEC. Thus, both low-speed economy and high-speed efficiency and power are improved. This engine has the motorcode D15B-vtec and it produces about 130bhp.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

1net никой не се опитвам да подведа говоря това което съм чел!

Я верно я намери тая статия, че нещо паметта ти изневерява май :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ми интерестно и се порових из нета за този двигател. Наистина има но само за япоснкия пазар, кода на двигателя е D15B 1991-1999 Honda Civic VTi EG4 (Japanese Market) има и още един D15B (with 3 stage VTEC) 996-1999 Honda Civic VTi EK3 and Fagio Vi. D15B * Displacement : 1493 cm3 * Bore and Stroke : 75 mm X 84.5 mm * Rod Length : 137 mm * Compression : 9.6:1 * Power : 130 hp @ 6800 rpm & 102 ft·lbf @ 5200 rpm * Valvetrain : SOHC VTEC * Fuel Control : OBD-1 MPFI D15B (with 3 stage VTEC * Displacement : 1493 cm3 * Bore and Stroke : 75 mm X 84.5 mm * Rod Length : 137 mm * Compression : 9.6:1 * Power : 130 hp @ 6800 rpm & 102 ft·lbf @ 5200 rpm * Valvetrain : SOHC VTEC * Fuel Control : OBD-2 MPFIХонда Д мотори википедиаD15B and D16Z6 difference

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се на всички грешката е моя точно мотора D15B но съм се объркал че е Z :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...