Palko 54 #1 Публикувано 27 Февруари, 2021 Здравейте Преди известно време споделих с вас един досаден проблем с вода в стоповете. Имах подобен проблем с един от мигачите и искам да ви споделя как го реших. Лошото при тях е, че са залепени с нещо твърдо и не успях да ги разглобя по никакъв начин. Искам да отбележа, че не са оригинални, а афтърмаркет, оранжеви мигачи. Може би оригиналните могат да се отварят, не знам, нека по-запознатите да споделят ! Материалите , които използвах са : 1. Сешуар 2. Хартиено тиксо 3. Черен битумен силикон (съветвам да ползвате прозрачен) Понеже мигача не се отваря с нагряване се наложи доста време да обдухвам със сешуара, докато водата не се изпари изцяло. Обдухвах през дупката на фасунгата/крушката. След това облепих крайщата на външната част с хартиено тиксо за да избегна изцапване със силикона. Започна едно сериозно измазване отвсякъде за да съм сигурен, че от никъде няма да пропуска въздух/вода в мигача. Изчаках един ден за да съм сигурен, че силикона е изсъхнал напълно и монтирах обратно. Интервенцията я направих преди около месец и от тогава не съм имал проблеми ПС: Искам да отбележа, че живея във Варна, всички знаем, че тук е много влажно и такива проблеми може би са често срещани и супер досадни ! ПС2: Според мен мигача с времето от някъде е пропуснал въздух и така се е получил конденза. Интересното е, че само с единия имах такъв проблем 🤨 Надявам се да съм бил полезен и благодаря за вниманието Ако администраторите / модераторите преценят, че не е нужно да има две теми могат да преместят тази част при първата ми тема със стоповете ! Хубав и слънчев ден ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #2 Отговорено 15 Май, 2021 Ако направиш една съвсем лека дупка отдолу на стопа, на фара, или каквото и да е пак няма да се запотява, става като отдушник, тя топлината на крушката изпарява всичко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #3 Отговорено 28 Август, 2021 На 15.05.2021 г. at 20:16, 626 написа: Ако направиш една съвсем лека дупка отдолу на стопа, на фара, или каквото и да е пак няма да се запотява, става като отдушник, тя топлината на крушката изпарява всичко. Вариант е, да ! ПС: Сори за късния отговоор ПС2: В момента се опитвам да открия и отстраня теч в багажника, от който се събира страшно много вода и всеки ми препоръчва да си направя 2-3 дупки в най-ниските точки , под патерицата, но сърце не ми дава и след всеки дъжд или автомивка събирам вода Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #4 Отговорено 16 Септември, 2021 Варианта вече е много лесен, влез в багажника и на някоя платена автомивка, твой приятел да е пръска с вода. Ако вече несте го направили. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове