Nic 59 5 #1 Публикувано 8 Февруари, 2021 Колеги, имам някакъв проблем със ремъка. Купих Сивика преди година и половина и смених всички ремъци. Новия и стария ремък имат разминаване на зъбите при точно положение на коляновия и разпределителния вал. Разминаването е половин зъб. Трябва да дам аванс или закъснение спрямо белезите което е около 4,5 градуса за да зацепи зъбите. Колата върви нормално за 300 хилядник и гори 7,5L газ на 100км, след настройки и ремонт по газовата, маслото е 5W30 и го гори нормално. Коляновия вал е центрован точно, по белег и проверка през свеща за ГМТ, ремъка го дават D14A3 D14A4 — 103 tooth 14400-P2A-004 сложил съм 5409XS-103-24мм на GATES и го дават за заместител. Зъбчатката на разпределителния вал не съм свалял но би трябвало да е на шпонка и от там изненади не очаквам, днес ще проверя. Свалям ремъка заради съмнения за разбита оптяжна ролка но явно е от другаде. Шлайф на главата не би се отразил толкова. Да е сменена от друг модел или пропускам нещо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове