Jump to content
BroNx

Имате ли проблем с спирачките

Recommended Posts

Напоследък имам доста оплаквания от спирачките. Накладките са добре, дисковете са ми новички, но уви не съм доволен. И други колеги са ми се оплаквали от спирачките..За това се порових маничко и разбрах че оригиналните спирачни апарати са на Nissin и ако искам по голям диаметър на спирачния диск трябва да сменя и апаратите. Рових се по Autodata но не разбирам много езика и не намерих диаметъра на диска. Някой може ли да ми каже какъв е и колко да търся като по голям размер. ? Специално за моя модел 1.6 Vtec D16z6 ли да търся дискове с по голям размер или биха могли и други да си паснат. И какъв размер вие бихте ми препорачали. За сега съм решил да сменям цялата спирачна система а не само надкладки. Препорачаха ми накладки да взема на Ferodo които два комлекта предни стрували около 260 лв но парво искам да обмисля вариант за цялата система и ако е по силите ми да се заема с смяна. Може би не е много удачно да фърлям толкова пари за дискове и апарати но..безопасността на първо място :afro:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако идеш в представителство на Honda и питаш за твоя модел, ще извадят каталога и ще те светнат с най-голяма точност. А дали ще имат на склад - т'ва не е ясно. Мен ме отрязаха с въздушния филтър, например. :afro: А относно марката спирачки, аз бих заложил на "brembo".

Редактирано от Rammkopf

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

brembo да не му дойдат скъпички. Виж си намери по меки накладки. Колкото са по меки толкова по добре спират но се износват бързо. Виж отзад ако си с барабани дали спират, ако не ловят ще спираш трудно. Ако си с големи джанти вече ще се налага да смениш апарати и дискове. Аз като съм с 14ки спирам перфектно, като кача 16ките и се осеща че и е трудничко...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахам..Ами с 15" и се осеща че се мачи. Особенно като вдигна доста оборотите. Замислил съм се и за хубави гуми но има време. На "Brembo" имах възможност и за моята ми даваха дисковете за 130 лв което е супер цена :whip: предполагам по голям размер ще е супер, но колко да е самия размер. Къде да отида да попитам на "brembo" какво моеже по голямо да се сложи :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата парадокс продаваше един wilwood за сивик. 1000 кинта ако ти се дават парите ще ти се реши проблема. Това е цена за апарати и дискове. ако имах 1000 кинта излишни ги зимах веднага

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...