BroNx 0 #1 Публикувано 23 Май, 2007 Напоследък имам доста оплаквания от спирачките. Накладките са добре, дисковете са ми новички, но уви не съм доволен. И други колеги са ми се оплаквали от спирачките..За това се порових маничко и разбрах че оригиналните спирачни апарати са на Nissin и ако искам по голям диаметър на спирачния диск трябва да сменя и апаратите. Рових се по Autodata но не разбирам много езика и не намерих диаметъра на диска. Някой може ли да ми каже какъв е и колко да търся като по голям размер. ? Специално за моя модел 1.6 Vtec D16z6 ли да търся дискове с по голям размер или биха могли и други да си паснат. И какъв размер вие бихте ми препорачали. За сега съм решил да сменям цялата спирачна система а не само надкладки. Препорачаха ми накладки да взема на Ferodo които два комлекта предни стрували около 260 лв но парво искам да обмисля вариант за цялата система и ако е по силите ми да се заема с смяна. Може би не е много удачно да фърлям толкова пари за дискове и апарати но..безопасността на първо място Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Калоян Кателиев 0 #2 Отговорено 23 Май, 2007 (Редактирано) Ако идеш в представителство на Honda и питаш за твоя модел, ще извадят каталога и ще те светнат с най-голяма точност. А дали ще имат на склад - т'ва не е ясно. Мен ме отрязаха с въздушния филтър, например. А относно марката спирачки, аз бих заложил на "brembo". Редактирано 23 Май, 2007 от Rammkopf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #3 Отговорено 24 Май, 2007 brembo да не му дойдат скъпички. Виж си намери по меки накладки. Колкото са по меки толкова по добре спират но се износват бързо. Виж отзад ако си с барабани дали спират, ако не ловят ще спираш трудно. Ако си с големи джанти вече ще се налага да смениш апарати и дискове. Аз като съм с 14ки спирам перфектно, като кача 16ките и се осеща че и е трудничко... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BroNx 0 #4 Отговорено 24 Май, 2007 Ахам..Ами с 15" и се осеща че се мачи. Особенно като вдигна доста оборотите. Замислил съм се и за хубави гуми но има време. На "Brembo" имах възможност и за моята ми даваха дисковете за 130 лв което е супер цена предполагам по голям размер ще е супер, но колко да е самия размер. Къде да отида да попитам на "brembo" какво моеже по голямо да се сложи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #5 Отговорено 24 Май, 2007 колегата парадокс продаваше един wilwood за сивик. 1000 кинта ако ти се дават парите ще ти се реши проблема. Това е цена за апарати и дискове. ако имах 1000 кинта излишни ги зимах веднага Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове