stasko0o 12 #1 Публикувано 24 Декември, 2020 Здравейте, от скоро има Сивик 7ма 2005 К20а3.Питането ми е мога ли да сваля и почистя дросел и моторчето? Ще трябва ли после обучение и тем подобни или при този модел няма проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 800 #2 Отговорено 24 Декември, 2020 Ако не пипаш клапата, независимо дали дросела е ел. или жилен, няма нужда от обучение след това. Така че просто си вземи един спрей за почистване на дросели и пръскай без да пипаш нищо. Ако е с жило няма какво да обучаваш, така че можеш да пипаш наволя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stasko0o 12 #3 Отговорено 24 Декември, 2020 Ами аз жилото го виждам, но докато търсих из форума попаднах на един колега с акорд който също имал жило ама се оказал с тъй наречената електронна газ.Ще съм благодарен на още някое мнение преди да бърникам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 800 #4 Отговорено 24 Декември, 2020 За това просто пръскай със спрея и не пипай клапата, за най-сигурно. Като регулирах клапаните, майстора така почисти моята и след това нямаше никакви аномалии. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stasko0o 12 #5 Отговорено 29 Декември, 2020 Така и го почистих както каза, но изникна един друг въпрос. Нормално ли е при подаване на газ около 4000 оборота дросела да се отваря едва едва само няколко милиметра ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 800 #6 Отговорено 29 Декември, 2020 Зависи колко си натиснал педала, но на място на двигателя не му трябва много, за да достигне високи обороти, така че може да е напълно нормално. А ти как го проверяваш това нещо, дебитомера не е ли на всмукателната тръба след филтъра, а за да видиш дросела трябва да я разкачиш, тоест изолираш дебитомера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stasko0o 12 #7 Отговорено 4 Януари, 2021 (Редактирано) Изчистих го ! На тръбата има един единствен датчик като игличка който мисля,че е за температурата. За съжаление се появи грешка за тъпия knock sensor 😟 (тя няма връзка с чистенето светна преди да бърникам) Редактирано 4 Януари, 2021 от stasko0o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове