Jump to content
Боря

Ксенонов крушки

Recommended Posts

Колеги, моля предложете ксенонови крушки за акорд 7 префейс с оригинален ксенон, но с китайски баласти 38, смених ги заради проблемни запалки. Самите фарове са доста зацапани отвътре и отвън, но на този етап мога да пробвам само с нови крушки и по натам ще премина към рециклирането им. Благодаря. Друг въпрос имам тези китайски баласти оказват ли лошо влияние на светлината, ако си бях  сменил старите запалки и баласти с оригинални такива дали щеше да е по-добре. Поздрави 

Редактирано от Боря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. Не споменаваш мощността на китайските баласти, така че очаквам че са със същата мощност като оригиналните, т.е. 35 вата. По всяка вероятност ще светят по-слабо от оригиналните. Най-голям положителен ефект ще получиш с почистване на лупата и, при нужда, рециклиране на рефлектора зад нея.

 

Относно крушките, аз ползвам Осрам, най-евтиният им модел. Има и други варианти, но ако поръчваш китайски крушки, имай предвид, че невинаги уцелват правилното място на балончето на крушката и резултатът е разфокусирана и по-слаба светлина, понякога дори неизползваема. Също съм виждал неправилни дупки на пластмасовата част отзад на лампата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, китайските баласти са 38 вата. Крушките осрам какви са точно като характеристика, да знам какви да търся, предполагам, че по бензиностанции те ги има или от специализиран магазин? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Osram Original Xenarc, D2S. Провери цените в големите магазини и търси отстъпки, че може да се спести някой лев. Все пак не са евтини като халогенки или китайчета.

 

Не знам дали сам си монтирал китайските баласти, но ако не си сигурен, отвори капачката и погледни крушката дали е окабелена и директно се свързва с две букси към кабелите на баласта или има преходник. Защото ако е директно окабелена крушката няма да можеш да сложиш D2 крушка, а само китайска. Тогава вариантите ще са или китайска крушка, или преходник като този https://www.aliexpress.com/item/32810378454.html

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ксенон. Бг ги слагаха, ще погледна след обяд да ги видя как са

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...