pavle 2 #1 Публикувано 20 Май, 2007 Здравеите на всички, имам следният проблем: подариха ми 4 лети джанти /15/ 7или 7.5 инча???? с гуми 205/50R15 , монтирах ги на HONDA CIVIC 5та генерация, добре изглеждат но задните стърчат извън оплределеното място и като прескоча дупка или спящ полицай гумите трият във веждите на калниците. Ако някой се е сблъсквал с подобен досаден проблем моля да помага с идей как да го реша Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #2 Отговорено 21 Май, 2007 сменяш джантите или разширяваш калника ... за калника питай колегите които се занимават с оптичен тунинг да ти кажат колко струва и къде се прави !!! ( подсказка : Мачо го прави наскоро ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #3 Отговорено 21 Май, 2007 Може да си решиш проблема и с тампони на пружините В магазините за ВАЗ ги продават Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pavle 2 #4 Отговорено 21 Май, 2007 това с тампоните няма ли да се отрази кофти при влизане в завой Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Policman #5 Отговорено 21 Май, 2007 Пробвай,кво пречи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
competition 2 #6 Отговорено 22 Май, 2007 И аз имах доскоро същият проблем,но се оправи с универсалните тампончета от магазина за Лада.Слагай тампоните и не му мисли а за стабилността какво ще пречат тампоните???Ще стане малко като каруца,но поне няма да ти реже гумите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #7 Отговорено 22 Май, 2007 По-вероятно е да поизяде и калника не само гумите. И аз съм бил преди на същото положение и смених джантите и съветвам и теб да направиш същото. Недей прави колата да те вози като колело с дървена седалка. ПС: Ако случайно си с някакви фланци може да решиш проблема с по-тънки и малко късмет. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #8 Отговорено 22 Май, 2007 ако е малко хвани с раце и издърпай калника странно е но понага Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Honda_Civic_LSI_1.5_16V #9 Отговорено 22 Май, 2007 По-вероятно е да поизяде и калника не само гумите. И аз съм бил преди на същото положение и смених джантите и съветвам и теб да направиш същото. Недей прави колата да те вози като колело с дървена седалка. ПС: Ако случайно си с някакви фланци може да решиш проблема с по-тънки и малко късмет. Успех Не слушай колегата карай си с тия джанти колата става ужасно стабилна слагаш едни подложки и си решаваш проблема или както колегата по-горе каза издърпваш веждата с ръце ако стърчи малко.Тоя проблем го имах като се прибирах от София преди 2 седмици и наистина си беше ужасно пътуването колата беше пълна с багаж и 4 човека и съм карал на места с 40 само и само да не ми нареже гумата сега и 6 човека да кача колата си стига до едно положение и не опира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z #10 Отговорено 22 Май, 2007 Освен всичко тези джанти са малко широки за тези гуми. Особено ако са 7.5... Гумите ще ти се износят неравномерно. А като бръкнеш отвътре в калника има ли място докато опре от вътрешната страна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest jamo #11 Отговорено 22 Май, 2007 И аз имах доскоро същият проблем,но се оправи с универсалните тампончета от магазина за Лада.Слагай тампоните и не му мисли а за стабилността какво ще пречат тампоните???Ще стане малко като каруца,но поне няма да ти реже гумитеАко искаше каруца , предполагам щеше да си купи не Хонда а някакъв модел на магаре или кон... Колегата е много прав че тези гуми ще се износват доста неравномерно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lud fen #12 Отговорено 23 Май, 2007 не съм съгласен че ще се износват неравномерноаз съм с 7 инча и гуми 195/50/15 направо заспаха дори преди това бях сложил да пробвам 185/65/15 и те станаха но са високиможеш спокойно на 7 инча -195/50 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest pavpav #13 Отговорено 23 Май, 2007 Освен всичко тези джанти са малко широки за тези гуми. Особено ако са 7.5... Гумите ще ти се износят неравномерно. А като бръкнеш отвътре в калника има ли място докато опре от вътрешната страна?навътре в подкалниците има доста място И аз имах доскоро същият проблем,но се оправи с универсалните тампончета от магазина за Лада.Слагай тампоните и не му мисли а за стабилността какво ще пречат тампоните???Ще стане малко като каруца,но поне няма да ти реже гумитеАко искаше каруца , предполагам щеше да си купи не Хонда а някакъв модел на магаре или кон... Колегата е много прав че тези гуми ще се износват доста неравномерно горе долу и аз стигнах до извода за смяна на джантите, но ако някои може да каже с какви параметри би трябвало да бъдатдат новите, особенно изнасянето от главината навън или навътре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
morskija 0 #14 Отговорено 23 Май, 2007 (Редактирано) аз съм с 15 цола и 7ж ширина и 195/50/15 и проблем няма а съм карал и с 205 но борда на калника отвътре е свит и карах спокойно но при теб зависи от офсета на джантата и ако е отрицателен слагай тампони и не му мисли само ще ти трябват нови болтове(по-дълги)за захващането на амортисора ако тампоните са горни а не странични Ш-образни.Айде със здраве и успех! Редактирано 23 Май, 2007 от morskija Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest M_I_T_A_K_A #15 Отговорено 23 Май, 2007 (Редактирано) Да ви кажа и аз съм със 7 инча и нямам НИКАКЪВ проблем гумата си стои перфектно спрямо калника При теб, ако джантата е с борд и може заради това да излиза толкова настрани....зависи от модела. Редактирано 23 Май, 2007 от M_I_T_A_K_A Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M_I_T_A_K_A 6 #16 Отговорено 23 Май, 2007 джантите са J7х15 HZ E 28, ИМА ЛИ ВЕРОЯТНОСТ СПОРТНО ОКАЧВАНЕ ДА ПОМОГНЕ Да ви кажа и аз съм със 7 инча и нямам НИКАКЪВ проблем гумата си стои перфектно спрямо калника При теб, ако джантата е с дорд и може заради това да излиза толкова настрани....зависи от модела.НА ХЕЧБЕКА СТАВАТ ЛИ ТАКИВА J7Х15 HZ E28 джантите са J7х15 HZ E 28, ИМА ЛИ ВЕРОЯТНОСТ СПОРТНО ОКАЧВАНЕ ДА ПОМОГНЕ Да ви кажа и аз съм със 7 инча и нямам НИКАКЪВ проблем гумата си стои перфектно спрямо калника При теб, ако джантата е с дорд и може заради това да излиза толкова настрани....зависи от модела.НА ХЕЧБЕКА СТАВАТ ЛИ ТАКИВА J7Х15 HZ E28питам защото брат ми кара такава HONDAНезнам за тея цифри нищо....аз съм си с J7х15 и нямам проблем. Можеш да видиш как стоят в профила ми....сега съм със спортни пружини, но още не съм вкарвал снимки, но си стои ПЕРФЕКТНО Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове