Japancars 0 #1 Публикувано 30 Септември, 2020 (Редактирано) Привет, Тази сутрин ми светна на таблото индикатор за предстоящо посещение на сервиз за обслужване. Първоначално се ошашках, че нещо не е наред, но после схванах, че само подсеща. На старата ми Хонда нямах подобна система за информиране... Порових из МЕНЮЪЛА и нулирах системата, но не успях да открия информация за кодовете за обслужване. За какво точно подсеща, че предстои да се обслужва? Някой знае ли тези кодове ABCD...23456789 ? Или само в официален сервиз могат да ми кажат за какво иде реч? Редактирано 30 Септември, 2020 от Japancars Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #2 Отговорено 30 Септември, 2020 В ръководството на български е дадено това: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alexdim 12 #3 Отговорено 30 Септември, 2020 Преди време преведох кодовете по сервизната книжка на моя Jazz 2012. Предполагам, че са същите като на CR-V от същата генерация. На кратко: А - смяна на моторното масло и масления филтър; В - проверка на една камара неща (вижте прикачената снимка); 2 - смяна филтъра на купето; 3 - смяна на трансмисионно масло; 4 - смяна на горивен филтър / смяна на свещи / проверка работата на двигателя на празен ход; 5 - смяна на охлаждащата течност на двигателя (антифриз); 7 - смяна на спирачната течност (DOT3 или DOT4); 8 - смяна на въздушния филтър; 9 - реглаж на клапани; Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Japancars 0 #4 Отговорено 1 Октомври, 2020 Благодаря! Доста полезно ще е да знаем за какво абслужване ни подсеща, макар че аз по принцип не чакам да ме подсещат, а си следя редовно кое трябва да се сменя и не бавя обслужване. Въпреки това нека да си "сверяваме часовника" за всеки случай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове