Jump to content
Sign in to follow this  
D. Antonov

LED светлини

Recommended Posts

Posted (edited)

Казуса е следния:
модел 2003 1.2
Вчера смених габарити, стопове и мигачи на Jazz-чето с диодни такива. Габаритите са с вграден CANBUS, на останалите съм сложил следното съпротивление 
1643319518_LEDCBCTRL10221W-600x600.thumb.jpg.6e87e0132443fa60cbc1876a14d7defd.jpg(понеже не намерих от съответните крушки с вграден CANBUS)
Ta... след като се изръсих цифра пари, пак мигачите премигват бързо (индикацията за изгоряла крушка). Ако някой може да даде съвет или контакт на свестен електричар в тази сфера ще съм много благодарен!
 

Edited by D. Antonov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оправих проблема. Добре че е интернет, иначе аман от жичкаджии 'разбирачи'. Ако някой от четящите е авто електричар и се обижда, значи и той попада в тази категория 😀
Разяснявам за помощ на колеги които в бъдеще биха искали да си сменят обикновените крушки с LED такива. Значи, ако LED крушките които поставяте НЕ са с вграден CANbus модул, не е нужно да се слагат съпротивления (подбни на това в предния пост) на всяка една крушка по отделно и да става коледна елха. Чисто и просто купувате и сменяте следното реленце:
relay.thumb.jpg.601acd2a7f0a3cbc92f1b87def0d7b47.jpg
и главоболията са решени за около 15-ина лева. За да не пускам линкове и да става реклама просто напишете в Google "ЕЛЕКТРОННИ РЕЛЕТА ЗА МИГАЧИ ПРИ ПОДМЯНА С LED КРУШКИ" и сте готови.
Пояснявам, ако автомобилът ви е по-новичък в който ECU-то играе ролята на това реленце, стават още по-лесно нещата със софтуерна настройчица. Искаше ми се да бях намерил тази информация преди да се бях изръсил 120 лв за съпротивления, но живота е низ от проби и грешки. Дано поне поста помогне на някой в бъдеще.

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...