Wolfsburg-Edition 0 #1 Публикувано 1 Август, 2020 Здравейте, става въпрос за Jazz 2009г. 1,4 - aвтоматик, 120 060км. При спиране, когато колата минава на 1ва предавка се чува чаткане от кутията, понякога с вибрации, задната предавка също чатка, понякога по-слабо. Преди година смених маслото на кутията в HONDA, разлика никаква. В движение колата си изрежда предвките без проблеми, макар че за автоматик със подменено масло, според мен може по-добре. Гледам че има казанче за спирачна течност, отделно от казанчето за спирачките, чорбата вътре е леш кяфява, явно е за смяна. Това, според мен, е помпа за съединител, с която работи автоматика, обезвъздушаването ѝ като на спирачната система ли е, през щуцера, докато някой изрежда предавките в колата? Другото което ме интересува, е какво предизвиква чаткането, не би следвало това да е нормалната работа на кутията? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 1 Август, 2020 Твоята автомат както го нарече се води роботизирана механична кутия и маслото за там е За 120 хил вече втори път трябва да се смени маслото,казваш че си сложил оригинално на Хонда. Тази течност е да дот4 спирачна и е наложително да я смениш веднага, обезвъздушаването е като спирачната система. Може и чрез издърпане с вакум,по принцип колите които имат съединител става това чрез помпане педала на съединителя. Всяко чаткане не е добре на трябва да се огледа от майстор на място. Мисля че проблема е описан тук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfsburg-Edition 0 #3 Отговорено 1 Август, 2020 Изключително, много ти благодаря! :))) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfsburg-Edition 0 #4 Отговорено 21 Март, 2021 След смяната на спирачната течност и "обучението" или "адаптирането" на съединителя, в неоторизиран сервиз (Варна), шляпането на 1ва предавка и задната, в редки случаи го няма. Явно това "адаптиране" дава някакъв резултат. Съединителя, цитирам "все още не бил за смяна". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове