anco777 0 #1 Публикувано 14 Май, 2020 Здравейте колеги! От скоро имам Хонда анличанка, като цяло съм много доволен от автомобила, но климатика не работи. Ходих в сервиз за авто климатици, резултата: няма фреон, външен радиатор за смяна и някакво запушване. Мисля да започна от радиатора и въпроса ми е какви са размерите, защото до момента попаднах на два: 653x356x16 и 690-360-16. Също така ще ми е полезно, ако някой е правил подобни изпълнения и сподели ноу хау. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 118 #2 Отговорено 14 Май, 2020 (Редактирано) Вземи рулетка и измери, не е набутан под колата в крайна сметка и отнема секунди. Също са важни отворите на самия радиатор да съвпадат с местата на оригиналния. На моя радиатор от както имам колата съм забелязал, че са му опадали над 40% от ламелите, но климатика не ми е изпускал, нито съм го пълнил, допълвал или каквото и да е, според някои маистори поради тази причина е за смяна, но в крайна крайна сметка не е спукан и си карам с него. Ако твоя е е здрав, дори с липсващи ламели, не е проблем да си остане, просто бъди сигурен, че има проблем преди да предприемеш смяната. Запушвания се оправят, с химии, но е необходимо сваляне и разглабяне почти винаги. Редактирано 14 Май, 2020 от sashua 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове