Jump to content
DeanKolev

Проблем с турбо, Сивик8 2.2 N22A2

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам сивика от 1 седмица, за първи път карам дизел и ми е много приятен за каране, но снощи се случи нещо много смущаващо.
Излязох на магистралата и към 120-130км/ч светна chek engine колата леко заби моцуната и повече не пожела да качи над 2000 оборота дори и с форсиране на място.. Прибрах се малко тегаво.. Днес като я запалих си работеше нормално и си вдигаше обороти но грешката си стоеше. Отидох при един познат майстор, прочете я и излезе (не помня точно) нещо като ''слаб сигнал'' или ''претоварване на турбото'', абе нещо свързано с турбото....
Човека каза да си карам така и да я пробвам пак на извънградско дали ще се случи пак.. Какво е вашето мнение? Ще съм благодарен да споделите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Дали щяло да се случи пак? Питай го, ако този двигател е негов, така ли ще направи, а ти вероятно имаш зацапан вакумен клапан и турбото е пренадуло, което е вкарало колата в защитен режим, за да не ти пръсне маркуча. Моят двигател е същия и не бих карал преди да се уверя, че клапанът е ОК. , а също и сензорът за налягане в колектора, дали е чист от нагари, защото той казва на компа, колко е налягането и ако запецва, отчитането на налягането ще е по-ниско. В следващия момент, запецването се преодолява от чрезвичайното налягане и сензорът се раздвижва, при което компа отчита свръхналягане и вкарва колата в авариен режим.  Още няколко такива опита и ще пръснеш маркуч. Това ми се случи на старата кола.  И все пак, приеми това за теория и иди в читав сервиз.

Редактирано от Ivan B
допълване
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...