Jump to content
SKYLINE

Странен проблем в горивната система k24

Recommended Posts

Здравейте колеги.Проблема е следният - колата не върви както трябва , пали трудно , разхода е висок , а витека все едно го няма.Няма чек лампа нищо. Разхлабвам леко капачката на резервоара да изравни налягането вътре с атмосферното и колата се оправя - пали от един оборот , върви идеално , разход много добър , а бе никакъв проблем.Т.е  нещото :D което регулира налягането в резервоара ми прави беля. Разгледах схеми тук http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=3476&nplgrp=3&cmodnamepc=ACCORD&xcardr=4&dmodyr=2007&carea=KG&ctrsmtyp=6MT&xgrade=2.4%20EXECUTIVE&nplblk=B__0300 

и в самия резервоар доколкото виждам има 2 варианта - номер 2 REGULATOR ASSY. някакъв клапан на дъното на помпата и номер 23 TUBE, BREATHER от там нататък докато бензиновите пари стигнат до всмукателния колектор за преизгаряне по пътя има Канистър и 5-6 клапана и става мазало и трудно за разгадаване.Надявам се да не е проблема там някъде. Ще съм благодарен ако някой даде някаква насока.В нета открих доста статии и клипове за такива проблеми , имат го доста коли , но конкретно за Акорд 7ма Европейската версия не можах да намеря. За Щатите доколкото разбрах имат датчици по системата и светва чека при проблем , докато за Европа няма.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж къде се намира клапана на канистара.Управлява се от вакум.

При мен преди време ( не на хондата ) се държеше точно така.Беше се измъкнало маркучето но не към клапана където се виждаше а от към дросела където не се виждаше и до като открия проблема си заминаха 24 часа.Това е на еко-тек мотор но може и при ви-тека да е така.Тогава сменях въздушният филтър и се налагаше да сваля кутията му а клапана на канистара е закачен за тръбата до дебитомера и се налагаше да разкача маркучето,да ама бях издърпал и другият му край без да го забележа.Някои маркучета само се на низват и са без скоби.

Ако скоро си правил нещо по мотора там е скрит проблема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...