Jump to content
Красимир 88

Загуба на охлаждаща течност

Recommended Posts

Здравейте,

 

От скоро баща ми кара Honda CR-V III 2007 2.2 iCTDi. От както е взета са смененени маслата и филтрите. Двигателното е Yacco (5х30 ако не се лъжа). Вчера, след изминати около 300 км. дълъг път, установява, че нивото на охладителната течност е намаляло, а нивото на маслото - около сантиметър над горната дупка. Долял е вода, около 700 мл. и е изминал още 300 км.. Охладителната течност отново е загубила ниво и след доляти още около литър дойде където трябва. Нивото наслото между първото и второто доливане не е променено. Няма признаци за пресичане, няма балони и мазни метна в разширителния съд. Видимо няма и течове. Колата има DPF филтър, но няма светеща лампа или записани грешки. Има една особенност - при покупката нивото на маслото беше над максимума, но го отдадохме на това, че са сипали повече. Майсторът, който прави обслужването е обяснил, че при този модел маслото се измерва секунди, след като си загасил двигателя и е нормално при по-дълъг престой да качва нивото (имало някакъв клапан, който отварял след загасяне и връщал маслото в картера). След смяната, при студен двигател маслото е било над максимума, но малко след изгасяне - малко под максимума, като майсторът е казал, че така трябва да бъде. 

Колата върви нормално и с нормална температура на антифриза. Прави ми впечатление, че турбината се усеща едва след 2500 оборота, тогава има осезаема тяга. Не съм карал друга с този двигател и не знам дали е нормално чак от 2500 оборота да ускорява по-сериозно. Иначе поддържа 140-150 без проблем. Няма и пушек. При поставена хартия на ауспуха и форсиране за 30 секунди, няма петна. Чува се нещо като гъргорене при подаване и поддържане на газ - подобно съм чувал на някои бензинови автомобили (като аванс...).

 

Въпросите са ми, как се мери маслото при модела и до къде трябва да е в различните ситуации и имате ли някакви предположения за описания проблем. 

 

Благодаря предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако някой е запознат с възможните причини,ще съм благодарен ако сподели тук.

Редактирано от Vladi_83

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега

Във всяка книжка на автомобила е написано как се проверява различните експлоатационни течности.Това със секундите е за автоматичната кутия и то е от 60 до 90 секунди след като се изгаси мотора.

Така и не стана ясно за коя генерация питаш ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хонда cr-v 2-ра генерация,2005г. 2.2i-ctdi,фейслифта. Губи  охладителна течност,налях 5.5л. масло а след като постоя известно време качи маслото малко над максимум,със старото масло нивото беше същото и губи постоянно течност във разширителния съд на водния радиатор. Има и петна от масло в охладителната течност.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да допълня,че скоростите са ръчни и нямам книжка на автомобила. Ако някой е имал подобен проблем ще се радвам на малко помощ. Колата държи нормална температура,първия пост го копирах от друг колега защото описанието на проблема е същото с разликата че има малки петна от масло в охладителната течност. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитвам се да ти кажа че ръководства има в интернет...колкото искаш...а колкото до маслото в охладителната течност ...най честия проблем е гарнитурата на главата или спукана глава.Маслените петна са в казанчето защото налягането на маслото е по високо от налягането на ох.течност...сподели си проблема в темата за втора генерация,там вероятно има колеги които са се сблъсквали с подобни проблеми на двигател като твоя.

Поздрави и успех в диагностиката.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...