hondю 41 #1 Публикувано 26 Април, 2007 Здравейте колеги,Искам да внеса един Сивик 1,8 VTI 170 к.с. от Европа, но мисля че има акциз за автомобили над 163 коня, а той е доста солен.Моля ако има някой с опит по въпроса да го сподели.П.П. Моля само за мнения подкрепени с практика или с цитиране на нормативната уредба в БГ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi #2 Отговорено 26 Април, 2007 (Редактирано) ТУК Е разискван този въпрос не веднъж. И ... да има акциз. до колкото знам до 150 кв. е една тарифа а над тези киловати е друга. За жалост любимата ни родина е единствената държава в Европата, а не съм сигурен дали и не само в Европа, в която автомобилът е акцизна стока Редактирано 26 Април, 2007 от DrOxBoLi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest blueeye #3 Отговорено 26 Април, 2007 Закона за митниците и правилника за приложението му можеш да намериш в нет-а.Акциза не е премахнат Иначе и аз съм си харесал CIVIC с точно този двигател Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #4 Отговорено 26 Април, 2007 Здравейте колеги,Искам да внеса един Сивик 1,8 VTI 170 к.с. от Европа, но мисля че има акциз за автомобили над 163 коня, а той е доста солен.Моля ако има някой с опит по въпроса да го сподели.П.П. Моля само за мнения подкрепени с практика или с цитиране на нормативната уредба в БГ.....ако можеш да го впишеш като 160 коня по принцип има VTI с толкова коне,ще си решиш проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #5 Отговорено 26 Април, 2007 (Редактирано) Благодаря колеги, бяхте много изчерпателни.Това съвпада и с моята информация, че акциз за употребявани автомобили се дължи над 163 к.с. което си е 120 kw по DIN.Темата може да се смята за приключена. Редактирано 26 Април, 2007 от hondю Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове