Jump to content
mit

Багажникът не се отваря

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Отивам днес до колата, отключвам я с дистанционното, вратите се отварят, но на багажника стои заключена. Пробвах няколко пъти да отключа, заключа с дистанционното, но никакъв звук не се чува откъм механизма на багажника, а копчето стои твърдо. Свалих задните седалки, заврях се в багажника и бутнах ръчно лостчето за освобождаване и вратата на багажника се отвори. Разгледах кабелите и конекторите, изглеждаха наред.

Не знам как точно работи цялата работа, дали проблемът е механичен или електрически.

Моля някой, ако е имал подобен проблем да даде съвет.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно машинката за багажника е дефектирала.Сменя се лесно и не е скъпа.Внимавай само да не счупиш и механиката за ръчно отваряне, че работата е голяма после за да си отвориш багажника.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, за да стигна до нея трябва да махна кората, нали? Разгледах я, няма болтове или щипки, пробвах да я напъна от едната страна - не мърда. Търсих в интернет упътване, но намерих само за седаните. Някакви насоки можеш ли да дадеш?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, имаш по 1 винт на ръкохватките, останалото е на щипки.Имаш 2 леко извити капачета тип "~" и остава голямата кора.Не се притеснявай, изглеждат кекави пластмасите но няма да ги счупиш лесно, най-много някоя шипка да прекършиш, не е фатално и ги има навсякаде :) Трябва да я дръпнеш към теб, започвайки от долната страна след като си махнал това което описах.Машинката е на 2 болта + буксата за датчика.Откачаш буксата, развиваш машинката и после по обратен ред с новата машинка.Все пак провери добре да не е проблема от централното но обикновенно проблемът е от машинката.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, благодаря, утре по светло ще пробвам :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаа, свалих кората сравнително лесно, както си описал, махнах машинката и взех друга от моргата в дружба. Слагам я, обаче пак не работи, носи ми човека друга - слагам, пак не работи. Подадохме им ток от акумулатора и се оказа, че всичките работят (вкл. и моята). Значи проблемът е някъде по кабелите, а проверката с мултицет уж показа, че всичко е наред и няма прекъсвания. Тръгвам да си ходя, слагам си моята машинка и чудо - работи. Та в крайна сметка не знам къде е бил проблемът, може би някое реле е било залепнало, но в момента си работи нормално, ще видим докога :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен машинката беше проблемна но както ти написах и по-горе, провери добре централното преди всичко.Четох темите на англетата когато аз имах проблеми и там пишеше, че модулът, който командва централното и той давал ядове но повечето случаи бяха с проблеми в заключващият механизъм.Дано нямаш повече грижи.
При мен блокира на затворен капак и не искаше да се отвори и ръчно.Не искам да ти казвам как отворих багажника.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, имам абсолютно същия проблем. Не знам как се оправя. Ходих в Бултрако и казаха, че не е механизма, до него стига ток. Трябвало да им оставя колата, да видят да няма лош кабел, но не можели да кажат нито колко ще отнеме, нито колко ще струва. Оттогава се появява когато си поиска, без никаква закономерност. Ако си намерил решение, умолявам те, кажи как и къде, щото е сууупер дразнещо. Вече 1 година съм така, ореди всяко отваряне на багажника се кръстя, казвам една молитва, галя колата и се надявам да не трябва да се завирам в багажника през купето.

Изпратено от моят Huawei Mate 10 pro с помощта на Tapatalk

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както написах и горе на колегата, при мен просто блокира след известно време.В английският форум пише, че проблемът е от 2 места - често от самата машинка както и от модулът който управлява централното.Аз лично смених машинката и се оправи.При мен няколко месеца беше 1 път отваря, 1 път не, докато не блокира самата машинка в един момент.
Англичаните препоръчват смяна на модулът за централното и/или машинката на багажната врата.Ако блокира в затворено положение и не може да се отвори и ръчно ( както беше при мен ), отварянето става много неприятно.
Снимки:
Така беше блокирала машинката - на 1 зъб.Това беше максималното положение в което се отваряше след време багажната врата.
B2.thumb.jpg.94550a0e521143078a6792a8d74bd0d2.jpg
Това е другата машинка с която смених моята. Захващането е много неприятно ако блокира и ръчното отваряне.
B1.thumb.jpg.176ea379a2307105198075ead92d7be2.jpg
Виждат се дупките от бормашината.С отвертка лично аз и мой приятел не успяхме да махнем контрата на зъбчето - супер здраво е.B4.thumb.jpg.fea240001b02040aa6b7a946e9973ea7.jpg
B3.thumb.jpg.8d816c64c858f9f2aab978cb704ee159.jpg
 Ръчката на машинката за ръчно отваряне също спря да работи при мен след няколко пъти.
B6.thumb.jpg.b3700a9b0ad9800b511c4fcdf58143a8.jpg 
Кората на багажната врата трябва да се среже когато е в затворено положение.Няма как иначе да се измъкне когато е затворен капакът.
B5.thumb.jpg.5c151afcc0eddbe9eb8f3e2715ce36b5.jpg

Хамалогията е много голяма за да се отвори вратата ако блокира и електронно и ръчно отваряне.Хубаво проверете от къде е проблема - дали от модулът за централното или от самата машинка, защото ако блокират и 2-те в даден момент то отварянето на вратата е трудно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много кофти се е получило при теб, но важното е, че си го оправил. При мен вече 10 дни си работи нормално, без да съм правил каквото и да е. Един жичкаджия я прегледа и вика, че всичко си е наред, може би нещо от влагата е станало и докато не дефектира тотално не може да се разбере откъде е проблемът. Та така, чакам да видя дали се е оправило или тепърва ще има ремонти.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен има и допълнение към проблема. Само когато багажникът не се отваря, при всяко затваряне на шофьорската врата се чува звук, като при заключване на колата(само при поставен ключ на таблото). Същият звук се чува и от време на време спорадично, без някаква закономерност, сякаш колата се опитва да се доотключи. Когато обаче багажникът се отваря, този звук изчезва напълно(така разбирам дали ще се отвори new9gag_biggrin.png). Кофти моментът е, че аз си нямам понятие от такива неща, а не знам и къде да отида за преглед на проблема...

 

Изпратено от моят Huawei Mate 10 pro с помощта на Tapatalk

 

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, имах абсолютно същия проблем. Багажникът на моменти спираше да се отваря и се чуваше прищракване като се отваря/затваря шофьорската врата. След това спря изобщо да се отваря и прищракването изчезна. 

Това ме наведе на мисълта, че е нещо свързано с шофьорската врата и се оказа скъсан кабел между шофьорската врата и купето. Има един гумен маншон, под него има сноп кабели.Запоих го и проблемът изчезна мигновено.

Успех на всички сблъскали се с този адски дразнещ проблем! 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...