barurumm 0 #1 Публикувано 27 Септември, 2018 От известно време колата влиза в авариен режим и при направената диагностика показва хол/позиционен датчик на коляновия вал. Смених го, но грешката продължава да седи, което ме кара да мисля, че проблемът е друг. Колата гасне внезапно, а при движение работи с ограничена мощност и максимум 3500 оборота. Някой имал ли е подобен проблем и от какво, освен датчика може да бъде? Ангренажът е на място, делкото работи правилно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 27 Септември, 2018 Кой мотор е това и ако си сменял датчика доло на вала не е от него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barurumm 0 #3 Отговорено 27 Септември, 2018 5 hours ago, fenabg said: Кой мотор е това и ако си сменял датчика доло на вала не е от него. 1.4i бензин, 90 к.с., с газова уредба е. Сменен е датчика и показва същата грешка, въпреки, че датчикът работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 27 Септември, 2018 (Редактирано) Газта не те занимава грам. В Делкото е проблема, оглвдай какво са лепили газаджийте по кабелите му. Дай ми номер на грешката? Хол датчика е в делкото този на коляновия има друга съвсем различна функция. Редактирано 27 Септември, 2018 от fenabg 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barurumm 0 #5 Отговорено 27 Септември, 2018 Не знам номера на грешката, в сервиза ми казаха, че дава датчик на коляновия вал, дали е възможно да са го объркали с този в делкото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 27 Септември, 2018 Не е възможно а задължително. Вече си го разбрал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barurumm 0 #7 Отговорено 28 Септември, 2018 На делкото замерихме бубините и работят, но ако този датчик не работи, може да е от него. Ще проверим и ще пиша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 28 Септември, 2018 Човек мани я бубината тя е една . Делкото ти или е с 3 или с един сензор ако е с три съпротивлението на всички трябва да е еднакво. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barurumm 0 #9 Отговорено 2 Октомври, 2018 С три е, еднакво е съпротивлението. Иначе има нещо закачено по кабелите му, вероятно от газовата уредба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #10 Отговорено 2 Октомври, 2018 Отвори Делкото и му смени семеринга и лагера Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barurumm 0 #11 Отговорено 23 Декември, 2018 Пиша за да споделя разрешението, ако някой има подобен проблем. fenabg е прав, проблемът е в датчик на ХОЛ в делкото. Просто не е правил добър контакт. Това се установи веднага в сервиза на Слави в Овча купел, докато в няколко други сервиза решиха, че е едиствено и само датчика на коляновия вал, чиято смяна, естествено, не промени нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове