Jump to content
karamko4

Педала на газта не реагира

Recommended Posts

Здравейте, 

Днес докато си карам светнаха лампите на чека, вса и ! 

Спрях изгасих колата и запалих пак. Същите лампи светеха, а при натискане на педала на газта нищо не се случваше.

След повторно гасене запалване светеше само лампата за чека, а газ се подава нормално.

Дали е датчик на газта? Някой сменял ли е, колко струва ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста хора сме го сменили. Цената е около 370лв. Напиши в търсачката TPS сензор, има писано много. Влязла е в авариен режим и за това не реагира, но не е задължително да е от потенциометъра на педала на газта. Трябва първо да се види защо е влязла в авариен режим.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ето един сайт:

https://namaleniavtochasti.com/accord-clcncm-2002-2008/39439-potenciometr-pedal-gaz-37971rbb003-37971-rbb-003-honda-accord.html

Не е 1000лв., но пак е много. 

Редактирано от goga

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
17 hours ago, FR-V 2009 said:

Скоро имах същия проблем. Реших да сменя потенциометъра естествено с оригинален. Да ама не. След като проверих - продава се заедно със стойката за ...960лв. Не знам колко още ще е смяната му в сервиза от "висшите професионалисти".

Купих си само потенциометъра за около 30лв от Алиекспрес. Сменя се сравнително лесно. Японските педали са го закрепили с винтове М6 с отрязани глави. Предполагам се сещате защо. Затова се наложи с един малък диск на дремела да им направя канал за отверка. След смяната заработва веднага. Добре е да се нулира грешката. Работи си перфектно.

Вътре представлява двоен потенциометър. Прилагам схемата за който се интересува. Когато поренциометъра се постави в металната стойка, той е леко завъртян с начално съпротивление около 400 Ом. Така че ако си вземете нов и го поставите за тестване в куплунга, няма да заработи, понеже е в нулево положение. Предполагам че това е пак някаква хитрост на жълтурите. Трябва да е поставен на стойката в определеното положение.

Първия път от Алиекспрес ми изпратиха погрешно друг модел 37971-RCA-А01. Ако на някой му трябва такъв може да се обади.

За FRV дизел правилния модел е 37971-RDJ-А01.

Това е от мен. Който не му се дават 1000+ лева и не е много леворък няма проблем да си го смени сам. Супер елементарно е. Има го и заедно със стойката. Също го има в комплект и в emag.bg на сносна цена.

Potentiometer.jpg

Колега, каква е разликата между 37971-RCA-А01 и 37971-RDJ-А01, че на места/продавачи в Алито го дават ,че са взаимозаменяеми дори и с 37971-RBB-003; 37971-PZX-003

Редактирано от Niko2Niko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че няма разлика. Това което постнах е за акорд дизел, но май са едни и същи и за бензин. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля че няма разлика. Като мерих 37971-RDJ-А01 е 6.5кОм (пин.1 и пин.2) и 3кОм (пин.5 и пин.6), а при 37971-RCA-А01 са съответно 7кОм и 3.6кОм, което е никаква разлика. Но не съм пробвал с 37971-RCA-А0. Мислех си че е различно. Тогава не го измерих и си стои запечатано в пакета. А като отговор на goga - при мен е дизел и модела е  37971-RDJ-А01. Сменил съм го и работи от една седмица.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е, че работи. Цената на оригиналния е неоправдано скъпа. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз затова питах, за бензин мотор (К20А9) е същият номер като на дизела - RDJ-A01.

Ще взема да си заприходя един потенциометър за всеки случаи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...