svetlaki1018 0 #1 Публикувано 16 Август, 2018 Здравейте, скоро закупих CRV 3 бензин, искам да си поставя теглич,въпросът ми е (понеже колата е с дясна дирекция)има ли разлика в тегличите за дясна и лява дирекция. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kaloian311 18 #2 Отговорено 19 Август, 2018 Няма разлика,миналата седмица монтирах на моето от кола с десен волан. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 87 #3 Отговорено 19 Август, 2018 Здравей, на предишното ми CR-V си слагах аз теглича. При положение, че ауспуха на дясна и лява дирекция кола е на едно и също място, не би трябвало да има проблем. Слагал съм словенски мисля теглич, марката беше Galia, и захвата обикаляше ауспуха се сещам. Би трябвало да няма разлика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondec 0 #4 Отговорено 26 Септември, 2018 (Редактирано) Колега, има ли някакви тънкости при поставянето точно на такъв теглич Galia? Защото гледам снимки и ми се вижда, че е точно на мястото на куката за теглене. Та мисълта ми е дали се маха куката, и дали се налага изрязване на бронята.... за crv3 става въпрос. Редактирано 27 Септември, 2018 от dindin Предходно мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 87 #5 Отговорено 29 Септември, 2018 @ hondec Здравей, на предната кола слагах точно такъв теглич, автоматичен (демек де лесно свалящ се, а не закрепен с болтове). Самото слагане не е сложно, но трябва да се свали задната броня и теглича обхваща и куката за теглене. Минава над ауспуха и по спомен се закрепва и над него също. Теглича дойде окомплектован с каквото си трябва, може би само окабеляването изглеждаше малко менте, както и фирмата където ме насочиха за монтаж. Така и не ми стана ясно за какво е един куплунг, до който се стига като махнеш лявата странична пластмаса на багажника. В документацията се споменаваше като куплунг за свързване на теглич, но имаше нещо криминално в него - май бяха само 2 кабела в самия куплунг. Теглича пасва идеално на оригиналните отвори с вътрешна резба в рамата. Проблема при мен беше, че тези отвори не бяха затапени заводско и ги намерих пълни с мръсотия. Почистих ги колкото беше възможно и реших да прекарам резбите още веднъж с метчика. Не помня какъв размер беше точно, но се оказа нестандартен и докато намеря подходящ бая зор видях..... Ако реших да си го инсталираш сам, огледай болтовете и бъди готов с метчик, за да не губиш време. Аз моя теглич така и не го закачих за светлините. Ползвах теглича само за един захват за велосипеди, на които нямаше светлини. В това отношение не мога да помогна. В Ескадра бях гледал по едно време ел. инсталация на Босал, дето се продаваше отделно и не беше скъпа, но като проверих на място, се оказа че вече предлагали тази инсталация само ако си купиш и теглич, отделно не. И ударих греда. Сега и на мен ми предстои да слагам теглич на новото Цр-в и ако не мога да намеря втора употреба оригинален, ще сложа пак такъв. А,а - задната броня се реже малко. Реално се изрязва едно малко парченце около куката за теглене. Мисля, че имаше даже шаблон за рязане в комплекта. Аз си мислех, че ще стои грозно, ама не е така. Изглежда добре според мен. Надявам се, че съм бил полезен. Извън страната съм и нямам редовен добър достъп по Интернет, но ще следя темата и съм на линия за други въпроси, ако възникнат. Поздрави 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове