stefanaki 0 #1 Публикувано 8 Май, 2018 (Редактирано) Здравейте,колеги, Имам проблем с мойта англичанка Civic aerodeck 1.6 и по специално със стоп светлините. Беше ми изгорял бушона и го смених,но пак изгоря и понеже нямах същия ампераж,сложих 30 вместо 20,но...стана интересно,светят и свирка има,обаче понеже е автомат ,на кръстовищата се налага да задържаш спирячката натисната и установих ,че излиза пушек и мирише на изгоряло през дупката на касетофона, веднага се хванах и разглобиха отпред конзолата и установих,че има кабел ,който и със стопена изолация.Та сега въпросът:Някой има ли си на идея какъв е тоя кабел,причината каква може да е за стане така?А и не знам каква е тая кутийка,ясно че е някакъв блок за управление на нещо си,така поне си мисля. Помагайте,че стана мазало,а и ми е тъмна Индия как мога да го оправя ,че да не се запаля.Търсим причината за стопяването,нещо някъде накъсо ли дава?....Слагам и две снимки,едната е тая кутийка и другата буксата с кабела,която влиза там.Намират се зад панела за управление на парното,над пепелника.Мерси на всички предварително!!! Редактирано 8 Май, 2018 от stefanaki Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stefanaki 0 #2 Отговорено 8 Май, 2018 Така,разбрах сега че това е модула на централното заключване.Бьх забелязал,че като заключвам ми светват стоповете,а досега не беше ставало ,но не го прави всеки път,та може ли тоя гаден модул да е сдал багажа и да ми дава накъсо нещо вътре и да ми прави тия мизерии и да ми гори бушона Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #3 Отговорено 9 Май, 2018 Кабела се е стопил защото си сложил по-голям предпазител и през него минава голям ток. Някъде има комсумация голяма или накъсява. Сложи пак 20 предпазител, намери схема и търси по веригата проблема. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #4 Отговорено 7 Юни, 2018 Тук някой "кадърен" алармаджия си е оставил ръцете май... Съветвам те да не караш колата преди да оправиш проблема, че като гледам кабела как е нагорял, ще пламнеш като факла. Задължително сложи 20 амперов предпазител, въпреки че най-вероятно бързо ще изгори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stefanaki 0 #5 Отговорено 8 Юни, 2018 Просто засега е отрязан тоя кабел,не ми работи централното така ,ама поне стоповете ми светят и не гори бушона. Живот и здраве като се прибера в БГ ще търся някой да обърне внимание на проблема,тук е безмислено с тия цени на труда.Оказва се,че това трябва да е “маса” ,а като натисна стоповете има ток по него ,та затова гори,но къде е проблема нямам никва идея Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове