Jump to content
Greenwater

Положителен и Отрицателен Тунинг

Recommended Posts

бензинов регулатор май не видях ама вече ми се спи та може и да съм го пропуснал :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От много време се каня да пусна една такава тема , та на въпроса :fun:

Под тунинг се разбират много неща , като някой от тях влиаят лошо на колата ,а други добре ...

6 турбини + кулери + всичко останало -- ако се направи просто за да го има скъсява живота на двигателя неимоверно , но пък ефекта е приличен за парите си , от друга страна ако се направи с много акъл и трязва преценка + адски много пари ,живота на двигателя може да не се скъси осезаемо ... за мен си е отрицателен

8 шлайфане на глави ,блокове и всичко останало -- отрицателно мисля

сигурно има и още ама не се сещам :cool: ... хайде някой да каже какво пропускам ,че си правя списък и бавно вървя по него :fun:

И според теб май само турбината и бруталното(шлайфане) вдигане на кончета е кофти...

Иначе всичко друго е +,помисли малко, повече ли са ни ясни нещата от колкото на производителя.....

Подобренията според мен са право пропорционални на парата в джоба!

За оптичния тунинг мисля,че само оторизирани фирми могат да подобрят аеродинамиката и да има някъкъв мин.ефект.............

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

производителя е трябвало да се вмъкне в някакви финансови рамки ,така че колата да е конкурентноспособна на пазара и в същото време да е добра - малко са колите които излизат на макс от завода :cool:свещи нормални 15евро - свещи иридиеви 50 евро - ефект минимален спортна и едновременно тиха генерация е нещо което струва много пари спортните филтри саъщо са шумнички и е нужен компромис тия неща не са изгодни за производителите защото те залагат на други качества и цени, но в общия случай не са вредни и могат даже да са полезни ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гуми по-широки и по-големи от заводски зададените , примерно както съм аз със 215/40/17+ по-стабилна+ по-готина на вид- по-твърдо вози , като в същото време си е мека по завоите- повече гори- по-малко върви- по-бързо чупи окачването- по-скъпи гумиИдеята е че някои неща са и положителни и отрицателни

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

производителя е трябвало да се вмъкне в някакви финансови рамки ,така че колата да е конкурентноспособна на пазара и в същото време да е добра - малко са колите които излизат на макс от завода :cool:свещи нормални 15евро - свещи иридиеви 50 евро - ефект минимален спортна и едновременно тиха генерация е нещо което струва много пари спортните филтри саъщо са шумнички и е нужен компромис тия неща не са изгодни за производителите защото те залагат на други качества и цени, но в общия случай не са вредни и могат даже да са полезни ...

Ей тука няма кво да кажа,така е..........Добре че имаМУГЕН, Брабус,Амг,М-серия на Бмв,Уилямс навремето за Рено,Косуърт и т.н.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е доста усоклива :fun: ..........по тея точки ще направиш бегачка....а такава кола едва ли очакваш да я караш 300 000км без ревизия.......квати е мисълта кое колко скапва.....ми всичко относително колко ще я цедиш кви компоненти ще избереш за кво ще ползваш колата..........а почнеш ли с подобренията все искаш и още малко и още малко.........никога не стига ей :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е доста усоклива :fun: ..........по тея точки ще направиш бегачка....а такава кола едва ли очакваш да я караш 300 000км без ревизия.......квати е мисълта кое колко скапва.....ми всичко относително колко ще я цедиш кви компоненти ще избереш за кво ще ползваш колата..........а почнеш ли с подобренията все искаш и още малко и още малко.........никога не стига ей :cool:

все едно ми четеш мислите :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май не се изразих достатъчно ясно и оценките ми са вярно малко завишени :cool: ... "+" е това което не намаля или увеличава живота на колата (примерно свещи) ,а "-" е това което го намаля , демек какви подобрения да направим без да навредим ...пък и ако някой ми дефинира бегачка ,защото според мен това е "кола която доставя удоволствие при каране" а не драгстер ...пропуснал съм нитроса ,който според мен си е чист "-" без значение от това как в направен и колко е качествен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние затова караме ХОНДИ :cool: ,до 4к оборота икономия и комфорт,след 4.5к като включи vtec-a ставаме спортисти с яки кончета....Е,това е баланса и за това обичам ХОНДА.........ама пуста лакомия все са ни малко магаренцата..... :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

За гореизброените неща съм напълно съгласен с lookcho относно скъсяването на живота, но отново някой го бе казал - когато нещата са направени качествено живота на двигателя не се скъсява чак толкова много. За мен лично тунинга се прави с една единствена цел - да си направиш кефа (лично), а не да правиш на другите ( хайде да не се заблуждаваме, че някои го правят само за да привличат вниманието на другите). Откакто взех мойто зверче от Dragi4a всеки път като сляза се чувствам като след бурна нощ с някоя млада дама (дори в някой случаи и жена не ми е правила такъв кеф ), за това според мен си заслужава всичко което е правено под капака, а външното е за зяпачите, не за мен, макар, че ми се струва глупаво, когато колата има много коне, а няма външност.П.П. Dragi4 - вечна благодарност човече!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...