Jump to content
alexdim

Решен (засега) проблем със сензор/датчик за външна температура

Recommended Posts

Здравейте!

От седмица съм щастлив собственик на Jazz 2011 година, 1,4 - 100 коня. Щастието обаче е непостоянна величина. Малко камъче ми бодеше в обувката няколко дена. Оказа се, че сензорът за външна температура не работи. При стартиране на дисплея се изписват смразяващите -40С и понякога направо --.

Прерових инфо де що мога из нета и открих, че това е масов проблем при хондите в Англия. Причината е или недобър контакт/корозирали кабели или направо прекъснат кабел.

На сивика сензора се вижда през решетката на бронята и сравнително лесно може да се свали, а при моя джаз е заврян на много неприятно място. На схемата долу е отбелязан правилно в дясната (пасажерска страна). Трябва да се махнат всички сглобки по бронята и кората на калника от тази страна, да се разтворят леко.

Наложи се да счупя пластината, която го закрепя към купето. Разкачих жиците, почистих и включих отново. И нещата отново заработиха. Само дето не успях да върна сензора на мястото му.

На следващия ден реших да го извадя отново, да го напръскам с WD40 и да го облепя с изолирбанд, за да не влиза лесно влага. Преди да го напъхам обратно реших да проверя дали работи и о, ужас! Отново -40С! Разлепях, размествах кабели, разгеле тръгна, но след като го разкачих по време на работа на двигателя и го закачих отново. Първоначално даде -17С и постепенно се калибрира до правилната външна температура.

При ровенето си из нета открих полезна връзка със схеми и диаграми Hoda Jazz 2008-2012: http://www.hondafitjazz.com/manual3/index.html

 

Sensor-Location.jpg

Sensor.jpg

Редактирано от alexdim

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...