vpen 1 #1 Публикувано 22 Ноември, 2017 Привет колеги, Бих искал съвет за читав сервиз, където да ми поставят алармена система. Колата е Honda Jazz 2006 ако има някакво значение. Четох, че принципно би трябвало да имам фабрична такава, но нямам. Декември ми изкича каското, което всъщност е безсмислено за тази кола, затова искам да си сложа някаква аларма. Благодаря Ви предварително и лек ден на всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #2 Отговорено 24 Ноември, 2017 По Какво съдиш, че няма? Стикер на шофьорската врата има ли? Оригинално дистанционно ли позваш? Ако горните неща са налични, влез в колата, заключи и опитай да отвориш с дръжката отвътре. Sent from my 6037Y using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vpen 1 #3 Отговорено 25 Ноември, 2017 Ползвам оригиналният ключ с вграденото дистанционно. Пробвах го този номер с отключването. Заключих колата, но оставих прозореца отворен и отворих колата отвътре, при което не последва никаква звукова или светлинна сигнализация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #4 Отговорено 25 Ноември, 2017 Странно. Ако всичко е наред трябваше поне клаксона да се активира. Има ли мигащ диод на таблото като я заключиш? Възможно е да имаш някакъв проблем или наистина да нямаш аларма, но за кола 2006г. не е логично. Sent from my X98 Plus II (C2D6) using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vpen 1 #5 Отговорено 1 Февруари, 2018 Има мигащ зелен диод с ключ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #6 Отговорено 1 Февруари, 2018 (Редактирано) Не ги знам Джазките, ама имах подобен проблем с моето CR-V. Имаш ли мигащ червен диод на таблото, когато заключиш колата? Моят мигаше постоянно, дори и на запален двг. Плафона в купето и задната чистачка работят ли? Моите не работеха. Открих, че липсва бушона за плафона. Сложих нов. Плафона светна, задната чистачка тръгна и червения диод спря. За сметка на това алармата писнА постоянно, няма спиране. Оказа се втора заводска сирена в багажника (made in UK). Отрязах я и всичко заспа. Както казах, нямам представа, дали ситуацията ще е същата и при Джаз, но нищо няма да ти струва ако се огледаш за симптоми като моите. edit: Мигачите работят ли, когато откл/закл колата? Моите не мигаха. Редактирано 1 Февруари, 2018 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #7 Отговорено 1 Февруари, 2018 Има мигащ зелен диод с ключ.Това ще да е имобилайзера. При поставяне на ключа и при гасене на двг мига 3 пъти,ако разпознае чипа на ключа. Sent from my X98 Plus II (C2D6) using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vpen 1 #8 Отговорено 24 Февруари, 2018 На 1.02.2018 г. at 20:26, Krasi-mir написа: Не ги знам Джазките, ама имах подобен проблем с моето CR-V. Имаш ли мигащ червен диод на таблото, когато заключиш колата? Моят мигаше постоянно, дори и на запален двг. Плафона в купето и задната чистачка работят ли? Моите не работеха. Открих, че липсва бушона за плафона. Сложих нов. Плафона светна, задната чистачка тръгна и червения диод спря. За сметка на това алармата писнА постоянно, няма спиране. Оказа се втора заводска сирена в багажника (made in UK). Отрязах я и всичко заспа. Както казах, нямам представа, дали ситуацията ще е същата и при Джаз, но нищо няма да ти струва ако се огледаш за симптоми като моите. edit: Мигачите работят ли, когато откл/закл колата? Моите не мигаха. Няма нито един от вашите симптоми. Единствено мига зеления ключ за имобилайзера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове