KOLYOVSKI 0 #1 Публикувано 8 Май, 2017 Здравейте! Това е първия ми пост в този форум и пиша с надеждата да намеря компетентно мнение относно това какви са общите характеристики на долупосоченито автомобили! Та така ,дойде време да си избирам първа кола, и се чудя между тези 2 модела, Honda Civic 5-та Генерация (90кс. Хеч/Купе) или Toyota Paseo 2-ра Генерация (90кс Купе). Бюджета ми не е много голям (около 2500 лева за покупката на автомобила). Интересувам се от това какви са плюсовете и минусите на двата автомобила, поддръжката им, често срещани проблеми и общи впечатления спрямо двата автомобила. Кой от тях е по подходящ за млад шофьор ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #2 Отговорено 8 Май, 2017 Колеги които имат впечатления от Тойотата ще пишат, на дали са много. За това повечето коментари ще са за Сивик. Бих казал, че избор за 1ва кола е подходящ, но трябва да внимаваш доста, защото въпреки, че не е особено мощна е достатъчно за млад шофьор Проблеми може да имаш с корозията, които не са непоправими, но за тези години ако не е била изкърпена рано или късно ще се появят. Масов проблем е мейн реле, реленце, което ти пречи да запалиш колата - проблема се отрстранява лесно, намира се над лостчето за отваряне на капака и с едно презапояване си готов. Останалото са неща, които биха се появили от предишни собственици и неправилни ремонти, което би го имала всяка една кола без значение дали има рейтинг на много здрава. Виж дали не гори масло , пропушване при по-голямо изфорсирване, черен ауспух. Странни шумове по двигателя при работа на място. Като цяло Сивика е изключително здрава и не толкова претенциозна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deka7a 1 #3 Отговорено 8 Май, 2017 Здравей , ще се опитам да ти помогна с лично впечатление от сивик 6 ген хеч 1.4 90кс. с обикновена газова ( принципно са да кажем същите като 5 ген.)Карам автомобила от почти една година , като не съм имал технически проблеми с колата. Разхода на бензин градско 7-9-12 зависи от това как караш , извън градско 6-7 при 100-120км. Сивика е перфектен за градска кола маневрен е и мотора е много здрав стига да е поддържан що годе на време.Да знаеш че и двете коли които си набелязал са спартански коли тоест не очаквай кой знае какъв конфорт и екстри , но за тия пари мога да ти кажа че добре си се насочил.Окачването на сивика е кораво и държи на бой в завоите се усеща стабилна. За поддръжка мога да ти дам ориентировъчни цени масло + филтър 70лв , ангренаж и ролка 120лв. За paseo-то преди доста време гледах за такава и мога само да ти кажа че базата на която е правена е корола така че частите предполагам са същите ( може и да се бъркам). Обаче аз на живо съм видял едва 2-3 бройки , доста са редки и ламарините предполагам са скъпи. Имай предвид че си купуваш кола да кажем на 20 години и е все едно бъркаш в чувала с ... и вадиш.... нали Моето мнение е ако е хонда гледай да няма изгнило по нея , и определено я настъпи като я пробваш.Не се хващай на първата видяна ,за тия пари трябва да е усмихната. А и гледай да е стокова тоест без спортни гърнета и модове по мотора. п.с. Повечето от форума са задници но ще ти помогнат с каквото могат хората спор няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове