Valkov90 18 #1 Публикувано 18 Януари, 2017 Здравейте колеги, преди няколко дни ми светна чека на двигателя и още на същият ден се обадих на човека,при който си правя колата и грешката се оказа от ниско налягане в ламбда сонда 1.Accord k24a3 преди фейслифта.Катализатора е премахнат, но до колкото знам сондата не е изключвана софтуерно, а втората е удължена и работи в норми.Цялата интервенция е направена в Швейцария от предишния собственик.Чакам и свещи от USA,човека ме посъветва да изчакам понеже,ако избързаме да я сменяме,чека пак може да светне, това не е критерий, че е точно тя. Ако се окажа обаче сондата,не е ли по-добре да се шунтира софтуерно, вместо да се сменя? Ако някой се е срещал с подобен проблем,нека сподели .Ще ви държа в течение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitko.ru 0 #2 Отговорено 21 Февруари, 2017 Здравей.Нов съм на сайта,но имах същия проблем с чека .От Англия и тук до първото зареждане- никога не се е появявал чека..С газова съм и след консултация се оказа, че оттам идва понякога тази грешка с чека. Смених газстанцията и сега е добре. Заради горивото, в случая газта . Нека ме поправи някой, но при мен е това. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #3 Отговорено 21 Февруари, 2017 До колко знам, софтуерно може само втората на катализатора да се маха. Първaта си е необходима за правилна смес. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #4 Отговорено 17 Март, 2017 (Редактирано) Колеги, след смяна на свещите, понеже малко се забавиха от USA, следващо зареждане беше с бензин 100 ка и сложих добавка, съм минал над 5 хиляди и подобен проблем не се е появявал. Относно втората, мисля скоро да я закарам при Боби, та ще я изключим, много е вероятно да е било от бензина или от свещите, понеже само те не бяха сменяни.Но определено това, че показва ламбда сондата, съвсем не означава, че е от нея. Човекът ми каза, че му се е случвало N на брой пъти, да смени сондата и проблема пак да остане, в следствие което се оказва от нещо друго и дребно, но светва сондата. Редактирано 20 Март, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове