Jump to content
deso83

Нестабилни обороти когато е студена Хонда джаз 1,2 2002г.

Recommended Posts

Здравейте на всички, имам следния проблем,и моля за малко помощ, мерси предварително. Значи имам следния проблем, светеше ми чека на колата както я купих,свалих егр клапана и колекторните траби и ги изчистих , смених  свещите и филтрите. Изгасна чека за около 40 км. и след това светна пак. Заведох я на диагностика на първото място ми казаха грешка в катализатора и я изчистиха . След 40/50 км. светна пак заведох я на друго място с по добра техника и ми казаха сонда тази преди катализатора(забравих да кажа че колата вървеше перфектно ) и като съм я сменил щяло да изгасне лампичката,НО !!!!! като почнаха да я сменят ми казаха че нямам катализатор (живееме в Италия и тук е проблем ако нямаш катализатор при минаване на преглед, та после смених и катализатора с чисто нов!!!)но така и така бяха почнали да сменят сондата и я смениха със стария "катализатор"  и лампата светна почти веднага , казаха ми че е от това че няма катализатор и от там е изгоряла и втората сонда и дава грешка и светва чека!?!?!?!?! Трябвало да се смени и задната и катализатора за да се оправи!?!?!?!?! Но като ми смениха първата сонда се появи нов проблем за който всъщност пиша (като я запалих на сутринта след смяната на първата сонда като е студена колата държи високи  обороти ,  тръгна и след 10 м заби муцуната , а при подаване на газ нищо стои на място и не вържи но и не изгася. спрях запалих я на ново все едно нищо не е имало ,работеше нормално. Закарах им я на майсторите , гледаха бърникаха и ми казаха че като смениме 2та сонда и катализатора щяло да се оправи  :whistle:  , а и ми казаха да я оставям да загрее малко  на сутрин преди да тръгна , вярно се оказа но като я запаля държи високи обороти и като тръгнат да падат след няколко минути за почва да тресе и отиват до 0 но не гасне,форсира се сама и после пак тръгват да падат и така докато не я изгасиш и не я запалиш на ново. И сега са сменени 2те сонди и катализатора и пак го прави същия номер сутрин докато не загрее малко придърпва и чека свети и дава грешка в първата сонда ,след изчистване на грешката чека светва след 2/3 мин. Някой може ли да ми даде някаква насока или къде може би бил проблема . Мерси предварително !!! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не те разочаровам колега,но имаш проблем не с колата а с майсторите.Грешките прочетени при диагностика не се приемат буквално ,а се тълкуват и се доказват.Отделно грешките прочетени с ЕОБД тестер...нещо от сорта на ELM327 не съвпадат с грешките вадени от Хонда тестер.Естествено това няма как да го знаеш.В Италия не знам какъв избор имаш от към сервизи и съм сигурен ,че в дилърския сервиз ще ти отрежат главата../имам фактури от италианската Хонда/,но предполагам ,че средствата са приравнени на приходите..

Та в момента ти трябва читав ,човек виждал Хонда с подходящото оборудване...минимум тестер HDS на Хонда.

Параметрите по време на работа на двигателя ,които вижда Хонда тестера,говорят на диагностика за състоянието и работата на системата.Грешките и светенето на чека са информация за шофьора да отиде на сервиз.Толкова!!!Триенето на грешки не лекува колата!

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера намерих време да я заведа на друг майстор, и той не откри нищо различно ,грешка в първата сонда и ми обясни или е дефектна сонда или нещо преди нея , някое маркуче или някое вакумче преди сондата. Трябвало да се води в Хонда  :|  ... Или вариянта който аз мисля имам един приятел с същата Хонда и мисля да сваля неговата сонда и да пробвам с нея (защото този проблем се появи след смяната на първата)!!!:whistle:  И пак ще пиша

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

При следващия майстор ще надвишиш цената на джазката,така че дай да я оправим колата по български.Поръчай си един HDS от китайците и ме вържи през teamviеwer към колата.

Редактирано от Markony
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е РЕШЕН  :punk:  . Вчера намерих един Приятел със същата кола Хонда и смених сондите и ОП никакви проблеми . Всичко се оправи и изгасна чека , минах над 150 км. и все така никакви проблеми.    

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...