Jump to content
Guest hondaracing

странно пукане от мотора

Recommended Posts

Guest hondaracing

значи като е загряла и малко сам я ръчкал.... като я угася след няколко секунди нещу почва да пука от към предницата много ме притеснява това пукане ?!?! от какво може да е? :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

да не е по-скоро цъкане.....ми разни неща се охлаждат по-бързо от други и се получава така.... редовен номер след много ръчка :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си с катализатор е от него-когато угасиш мотора процесите в него продължават още малко докато изстине.Ако нямаш катализатор може да е от някое гърне докато изстива пак.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми катализатор мисля че няма но имам резонатор.... а по принцип резонатора за какво служи.. ? благодаря ви много ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е ;) това е като се охлажда .... нормално явление при всички коли.Не е баш от мотора ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,Дори и без да си я ръчкал - пак ще пука.Моята си я карам спокойно и като изгася двигателя се чува пукане като от куха ламарина - заслушай се. Това е точно от охлаждането ;) както казаха вече колегите. Но се получава и без да си яръчкал - охладителната система съм забелязал, че е толкова добра, колкото и да ръчкаш или да караш спокойно - температурата на двигателя се поддържа една и съща. (5та ген.)Колкото до въпроса за резонатора - 5та ген. има катализатор и задно гърне.Обикновенно, като махнат катализатора, ако не сложиш нов катализатор - трябва да сложиш поне резонаторно гърне - то просто убива шумът и прави известно обратно налягане за двигателя.Ако не сложиш резонаторно гърне - просто ще е по-шумна изпускателната система и нищо повече - аз съм без катализатор - нямам и резонатор на негово място ;) нищо страшно. ПП:разходът си е същия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest STANCHOYO

Пукането идва от охлаждането на ламарината която покрива изпускателния колектор.При добре загрял двигател и в топло време отваряш капака и слушаш внимателно.Аз така направих.Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря на всички за отговорите... че много бях се спекал от това пукане... :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pepi

Трабите на ауспуха също цъкат така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен го има - чува се от цялата генерация. Пука доста силно няколко минути след като е угасен двигателя (на куха ламарина). Май нищо не може да се направи, но не е и някакъв проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...