Waller 0 #1 Публикувано 12 Април, 2016 Колеги привет ! Имам Сивик 5 ген-хечбек, като купих колата беше със рязани пружини, и имаше лек наклон на една страна. Сега минах на спортни пружини Фк-40/40, обаче проблема си остана. Предницата изрично няма нищо разбито, защото я поддържам добре. Разбрах наскоро от предния собственик, че когато е купувал колата, единияt амортисьор е бил изтървал ! И са сменили само единия ( това няма да го коментирам ) Възможно ли е заради това колата ми да стои леко наклонена на ляво ? Говорим за разлика от половин сантиметър, от ляво няма разстояние между гумата и калника, а от дясно е половин пръст... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Chumata 25 #2 Отговорено 13 Април, 2016 Това е доста често срещан проблем,до колкото съм чувал лявата част на предницата е по-тежка малко за това тампони пружини всичко се смачква повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Waller 0 #3 Отговорено 14 Април, 2016 (Редактирано) Направи ми впечатление, че докато слагах лявата пружина на амортисьора при натиска и нагласянето около оста, самата пружина влезна по леко от дясната. Като, че ли ми се стори по мека. При дясната страна, натисках пружината и ми помагаха докато наглася всичко плюс гайката, а при лявата го направих сам О.о Може и това да е обяснението. Ще видя като сменя предните амортисьори, дали ще се оправи. Но и да не се, не е болка за умиране. Благодаря колега за отзива Редактирано 14 Април, 2016 от Waller Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Chumata 25 #4 Отговорено 15 Април, 2016 Колега по български можеш да го оправиш това като резнеш малко дясната пружина да падне леко надолу,или да подложиш 1см гума подложка отляво ,със смяна на амортесьори не мисля,че ще июа ефект от към височина,пружините са за тази част,прегледай тампоните на долните носачи където се захващат вилиците на амортесьора така че да не се е смачкал с времето,проблема е поправим зависи как ти искаш да го поправиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове