JadeStudio 2 #1 Публикувано 8 Март, 2016 (Редактирано) Здравейте колеги Извинявам се предварително за дългия пост. Имам нужда от малко съвети за подмяна на няколко части. колата е Сивик 6 Д15З6 икономик 1996г малко предистория (за да бъдат по ясни въпросите) колата я карам повече от 9-10 год. беше на 140к км като я взех сега е на 300к км. по колата почти нищо не е ремонтирано. За всичките години един носач няколко тампона и стартер ... това е разбира се след толкова години вече прилича на франкенщайн отвън. скоро си купих 8-ца и бях на косъм да изхвърля 6-цата за скрап. Но пък жената кара курсове и си викам - вместо да купувам нов "дарак" за 2-3к лв мога тази да постегна и да и измъкна още 1-2 год. живот. та, смятам да сменя: предни дискове масло - от мен (имам си на село гараж с канал и мога сам да си сменя маслото и филтрите) филтри - от мен ролки и ремъци (никога не са сменяни поне от мен) не ме съдете много, просто така се получи и се радвам ,че никога не е имало инфарктни ситуации . изправяне на джанти сменяне на глава на скоростен лост (може би бъркам името) но е частта с улеите на скоростния лост ,че сега много свободно се движи. "малко" пребоядисване (в някой тъмен грдско-селски гараж ) пооправяне на някои ел. неща - от мен центрлно помпа за предни чистачки трябва да си сметна разоодите и ако догодя всичко горе изброено за около 1000лв ще е супер ако не ... скрап не бих оставил жена ми да кара такава кола така ,че ще я постегна. колкото е възможно и ефективно въпросите към вас мили колеги са следните. 1-во имайки предвид изброените неща бих искал с максималко малко усилия (пари) да получа достачно читава кола ,че да издържи 1-2 год макс при новобранско каране. за да се научи и да почупи тази а не някоя за 6-7 к лв. може ли да ми препоръчате марка дискове и накладки които стават .. "не най доброто". също и ролка и ремъци пак марка. и тази глава на скоростния лост колко може да струва без труда (за труда си имам човек) и откъде мога да я купя? ако не се счита за реклама ще съм благодарен и за линкове. и още един тривиален въпрос Как да си измия двигателен отсек сам на автомивка..? надявам се да не съм ви отекчил с много дългия пост и предварително благодаря за помощта . Редактирано 8 Март, 2016 от JadeStudio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 353 #2 Отговорено 10 Март, 2016 (Редактирано) Аз заложих на зъбен ремък Мицубоши и ролка Ина. Ролката внимавай да е комплект с обтяжна пружина. Ремъка е между 20 и 30лв., а ролката с пружината около 50. Другите ремъци ако решиш да ги сменяваш примерно Contitech. Редактирано 10 Март, 2016 от boiskii Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JadeStudio 2 #3 Отговорено 11 Март, 2016 Супер много ти благодаря , че принципно давам всичко майстора да избира ама сега има бюджет и ми трябват точно така да мога да ги купя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хасанов 3 #4 Отговорено 12 Март, 2016 Извинявам се, че пиша в тази тема, но ми трябва помощ. Имам проблем със спортното окачване. Колата я купих миналата година с спортно окачване и с джанти 17-ки и никакви проблеми, но дойде зимата и сложих зимни гуми с 14-ки. Карах с тях до няколко дена и вчера сложих пак 17-ките и тръгнах за работа по нашите хубави пътища усетих, че нещо стърже. Отбих в страни и погледнах не видях нещо да стърже, както и да е продължих напред после от неравните пътища пак се усещаше това стъргане. Установих,че гумите ми опират в калниците, та въпроса ми е какъв точно може да е проблема? Миналата година карах със същите джанти и гуми и опираше само при по-висока скорост от рода на 100-120мк/ч и то само при голяма неравност, а сега даже и леко да мина по неравност пак опират и стържат по калника. Някой може ли да ми помогне ? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове