Jump to content
fucNlow

Миризма на изгоряло масло в купето и загуба на мощност?

Recommended Posts

Колеги проблема ми е следния колата ми гори масло и пропушва отзад на високи обороти наясно съм че е за сигменти и когато я изрежа в високите обороти в купето се появява адска воня на изгоряло масло дори и при спряно парно и духалки?Само при форсиране се появява миризмата..гледах маркучетата за картерните газове и са здрави нямам олято масло никъде по двигателя направи ми впечатление че когато вдигна капака и форсирам колата от жилото се появява мириса на изгоряло масло но много слабо и немога да уловя откъде идва та искам да попитам има ли други колеги с разход на масло и миризма на изгоряло масло в купето и откакво може да е или след ревизия на двигателя вунята ще изчезне че направо като раздам газ и ми се насълзяват очите вътре :Д

Другия ми проблем с мощността незнам как точно да го обясня но да не отварям нова тема ще пиша в тази
пак е свързан с тази миризма  да го опиша накратко карам колата с масло мотул 15в50 и противодимна добавка на бардал преди смяната на масло я карах с минерално 15в40 и гореше 1 литър на 1000 км и отзад зад мене яко пушилки след смяната  с новото масло и добавката разхода падна литър на 3000-3500 км и по слабо пуши вече не виждам облака зад мен в огледалото но като я изфорсирам си пропушва леко на високите пак
имам частична загуба на мощност както карам и колата си върви добре като я цедя залепя яко и по някое време се появи тая воня на масло и все едно губи компресия и спира да върви на моменти почна да глъхне и на газ и на бензин няма ряз все едно карам 1.3 75 коня на газ и тези магарии не ми ги прави постоянно имал съм дни в който изобщо не се появява мириса на масло и колата върви на следващия ден както карам и почват орляците вътре и загубата на мощност?? двигателчето е чук като изключа разхода на масло колата е англичанка 1.6 113 коня и на газ и на бензин го прави тоя проблем..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

същата работа нещо тея картерни газове ме съмняват но незнам къде точно да търся проблема.. незнам при всички маслоядки ли е смрадта вътре или само при моята
а загубата на мощност някой ако ме светне къде да търся проблема нямам големи очаквания от този мотор но на моменти се усеща мощността и чувството че караш хонда а в друг момент се изпоема като балканче на баир 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лесно е-ревизираш мотора и няма да пуши и ще върви повече.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...