Jump to content

BatV

Фен
  • Мнения

    208
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от BatV


  1. Гайковерта се регулира, стягат се на около 100-120нм, а тва е бая силен гайковерт.На зимни гуми само лепящи се тежести иначе ми се отлепят гумите.

    Ми моя е такъв (силен) :D IngersolrandЗа регулирането си прав, може, но кажи кой майстор си регулира инструмента за всяка операция? Аз ползвам торкбар, който не позволява презатягане, с последваща проверка на ръка (не може да се има пълно доверие на техниката) :)
    Явно имаме спец в мафията ... :D Да ви таковам инструментите! Къде е Бай Тошо да ви разпредели по равно във всички градове! :)

  2. За джанти от леки сплави има и лепящи и обикновени тежести. Лепящите за да не падат се слагат отвътре на джантата, така инерционната сила практически ги дозалепя а не разлепва. Вярно е също, че се слага по-голямо тегло, защото са по близо до централната линия на джантата. Ако се слагат обикновени, теглото е по-малко, но те НАРУШАВАТ лаковото покритие на джантите. Неизбежно е. Така че, зависи от вас какво решение ще вземете, но ако "майстора" не може да се справи - сменете го! При добре почистена джанта ( с brakecleaner) например, не ми се е случвало да се отлепи лепена тежест. Махането на остатъците от старите тежести става също с брейкклинър или бензин. Дано съм бил полезен.

    Благодаря!Повече такива мнения!

  3. ...

    ... да ти паднат самозалепващите тежести, които се слагат почти задължително на алуминиеви джанти и с които се постига по-прецизен (до колкото знам) баланс?Интересно, твоя гумаджия, как само е чувал за тях - на мен от "обикновените" тежести на алуминиеви джанти до сега не са ми слагали.
    Ами и на мен ми се ще да ползвам залепващи се тежести но в нашия малък град няма такава екстра-... :) Щом са толково здраво залепени, как стой въпроса с тяхното сваляне?
    кой е тоя град
    Не виждам с какво отговора ще помогне.

  4. ...

    ... да ти паднат самозалепващите тежести, които се слагат почти задължително на алуминиеви джанти и с които се постига по-прецизен (до колкото знам) баланс?Интересно, твоя гумаджия, как само е чувал за тях - на мен от "обикновените" тежести на алуминиеви джанти до сега не са ми слагали.
    Ами и на мен ми се ще да ползвам залепващи се тежести но в нашия малък град няма такава екстра-... :lol: Щом са толково здраво залепени, как стой въпроса с тяхното сваляне?

  5. Здравейте,Скоро ще дойде време за смяна на гумите с зимни, после с летни , после пак зимни.... приказка без край.Като собственик на нов Акорд, го пазя като дете! Сърцето ми се къса , като бай Пешо хване оня чук и почне да набива тежестите за баланс. При махането им с клещи също се драскат джантите.Всеки път му казвам да внимава на тоя дивак и все същия резултат - драскотини. Честно казано не виждам как с тази методика има ще има друг резултат, пък ако ще да дойде и БАШ МАИСТОРА по смяна на гуми от световния шампионат! :lol: Та има ли друг начин? Бай Пешо ( :) ) ми намекна за лепене, но каза че понякога залапените тежести падат. Хич не ми се ще преди всяко тръгване да проверявам тежестите, защото баланса е много важен, пък и аз не си поплювам със скоростта .Друг вариянт е да сложа някакви джанти на зимните и повече да не се занимавам ...Някой има ли идея колко струват 16-ки някакви непретенциозни, нови задължително и джантите за Хонда имат ли разлика спрямо другите коли или са стандартни? Знам че Хонделите са с гайки а другите с болтове.. Размера на зимните е 205/55/16.Има ли други вманиачени на тема, малки драксотини по любимата Хонда, като мен? - излишен въпрос но все пак . :P:P:)Поздрави!


  6. Аз се замислям за Samsung LED LCD:http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09051794Но за момента ми идва скъпичък, а съм много доволен от моя 29 Sony 100HZ кинескоп на повече от 7-8 години.За качеството на телевизята в момента просто няма по-добро от кинескопа!След време като пуснат HD , задължително забождам LCD LED, то до тогава какви ли ще излязат??? :) Чувам и за въвеждане на нов формат 21:9.


  7. Карам всички. Много са различни като поведение и това много радва.Карам с камера отвътре - единствената игра която ме кефи по този начин... интериорите са 1:1. Графиката е супер!P.S.11,10,09 - това е датата ! Излиза пpодъ.жение на любимата ми игра - Call of Duty Modern Warfare 2.Там съм ветеран на мулти . Ирал съм COD2 , COD 4 и COD5.Та, ако ви хвана ..... :):) Кофти че няма бг съpвъpи и се наlага да пpеподавам на чужденци ;)


  8. Тези с камионите не са хора,те са изроди които карат на принципа "по-големия е с предимство винаги"2006 година когато още карах нисан,без да извършвам каквото и да е нарушение,чакайки колата пред мен да завие ме връхлетя бетоновоз блъсна мен,колата пред мен и колата която идваше нагоре по улицата.Ето това остана от колата ми : http://unl1mited.snimka.bg/automobiles/nissan.83967.1699950 .Колеги винаги внимавайте и заради другите защото по-голяма част от тях са пълни безхаберници!

    На мен ли го казваш. Бил съм собственик на фирма за международен транспорт. Смело мога да заявя, че от 10 шофери на тирове 1 е свестен, другите са пълна СГАН - крадци, пияници и пълни малоумници. :lol: С шофьорите на камиони и Сталин не е успял да се справи!

  9. само едно нещо трябва да се случи и нещата ще са по-добре.само едно едничко.ДА СЕ СЛЕДИ и ПРИЛАГА ЗАКОНА ТАКЪВ КАКЪВТО Е.не казвам че няма нужда от реформи, но нека на първо време вместо да променяме закони, да се следи за тях и тяхното изпълнение.

    Аз също съм на мнение, че е достатъчно на първо време да се ИЗПЪЛНЯВАТ законите.Да те хванат с алкохол, да ти вземат кижката за 1 година, да мериш улиците в пек , дъжд и сняг , пък да те питам следващия път дали ще се качиш отново!Говоря от собствен опит ... преди 9-10 години.А сега да ме хванат де, нема начин просто като пия , карам ... Такси.P.S.Глупакът е човек който извършва едни и същи действия и очаква различни резултати :D

  10. Първата кола която съм карал беше Москвич Алеко , га бях на 13г. смело поверена от брат ми.Първата собствена Хюндаи Лантра 1,6 16V - към 110кончета. Бутнах и около 140 000км и я продадох преди 7-8години.... Хич не ми липсва :D

×
×
  • Създай нов...