Jump to content

sfu

Фен
  • Мнения

    129
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от sfu


  1. Робърт Шекли(май?) беше писал в свой разказ, че ако само ние сме в тази вселена, то това ще е чиста загуба на пространство.Според някой учени, ние познаваме/виждаме една малка част от съществуващата енергия във вселената (т.е. материята е включена в сметката), така че в 1 момент може да се окаже, че дори на Земята живеят други разумни живи същества, но те са изградени от друга материя, която не виждаме (познатия термин е: друго измерение).Та, ако ви се спука гумата и намерите в нея забит остър камък, можете спокойно да предположите, че някой в другото измерение прави опити в някаква лаборатория и е предвижил материя (камъка) от неговото измерение във нашето, а вие сте били на неправилното място в неправилното време. Правилно време и място ще е случая, в който диаманта "там" е отпаден материал и го ползват като "материя" за експериментите. :)

    • Нагоре 3

  2. @teror1sta: Вече не мога - изтрих номера. А на непознати номера... въртя номера.@AlexDJ: Като прочетеш какво съм писал, тогава пиши да се обаждам. Аз се обаждах достатъчно. oblaka, ако иска, може да пише тука и да си изкаже позицията.Някой кажат клишираното: "Сам си виновен. Тарикати има, защото има будали като тебе."Мислех, че oblaka ме бави, защото е зле с парите. Като се премести в Пловдив още по-добре ми се върза. Ама всичко свърши, когато вднъж случайно се видяхме на 1 среща - вече се бях преместил в Бургас и никой не ме очакваше. Е так като разказа, как на някакъв съсед щял да му купи Civic-а за 1000лв. Имал парите в джоба си и направо му ги подал...Това остави че беше нагло пред мен да го каже, ама поне разбрах тогава за какво иде реч.


  3. При мен са - да. И аз това си мисля да направя. Ще си отворя старите фарове, мноооого спокойно. Ще видя дали мога да ги оправя баааавничко... Защо да бързам - аз имам какво да ми свети.Ама не е важното да си го върна. Важното е друг да не се пари от тариката.


  4. Доста съфорумци започнаха да се оплакват, ето че и моят ред дойде. За мен играта започна преди 1 година.Имах фарове Sonar опушени angel eye и бяха направили впечатление на няколко човека от сливенската група. Преди почти година на една от седмичните срещи подхвърлих, че трябва да си махна фаровете, защото не светет добре, а тогава пътувах извънградско доста и почти винаги вечер. oblaka се заитересува и решихме, че можем да направим бартер за неговите OEM-ки. Казах му проблема на фаровете - сякаш са забити в земята и не светят. Той ги видя, аз сам му предложих да ги сложи за месец и чак тогава да реши. Да покара и да види дали няма да се откаже, а през това време въобще няма да говорим да ми дава пари. Той още от началото беше категоричен, че не му трябва да светят - искал колата да изглежда добре. Няколко пъти за този 1 месец съм го питал дали е сигурен, че ги иска и той само потвърждаваше. Тези разговори не са водени на 4 очи, имаше и др съклубари о/о нас и те сигурно ще се сетят за това. Казах му цена 250 лв. за моите, той да измисли справедлива цена за неговите(които през това време бяха на моята кола) и да ми доплати разликата. Това беше може би февруари/март.По принцип съм търпелив и гледам да избягвам конфликти, не мрънкам и не нахалствам, дори ако ще да е на мой гръб. За това и чинно оставях без коментар обещанията на oblaka от рода на "ще се чуем", "другия път като се видим" и т.н.След лятото се премести в Пловдив... май да работи. Вече дори не се засичахме на семичните. Отначало ми отговаряше на обажданията и пак даваже обещания, после дори спря да си вдига телефона. През цялото време на никой не бях казвал как ме лъже, че да не го излага и да не му подроня добрия авторитет пред съклубарите - води се "готин пич". В края на годината само 1 съфорумец рабра и веднага преложи да говори с него и да опита да реши проблема, Отказах му, не сиакх да го забърквам с моите глупшости, но му благодарих и го правя и сега - благодаря ти, знаеш кой си.Най-накрая се задействаха малко нещата чрез 1 негов роднина - благодаря и на него. От него през януари разбрах, че oblaka ще ми връща фаровете, бил си взел други. Малко след това се чух с oblaka, който ми каза че не ми отговарял защото "ми нямал номера, а на непознати не отговарял". А ми даваше обещания да се обади и може от няколко човека да ми взема номера. Да не говорим за лично във форума.Най-накрая си взех фаровете... една година след "сделката".Не знам новите му фарове дали ги е взел от някой колега, ама ако е така и не ги е платил... Може да си кара и с тях 1 година, което за мен си е почти кражба.Та така... внимание "черен" облак на хоризонта!


  5. Който играе Травиан, може да погледне TribalWarsПреди доста време я играх и мисля, че е доста по-интересна. Според мен 1 от най-ценните неща е, че няма моменти в които, като си платиш и си тренираш моментално еди колко си армия или си купуваш някакви ресурси. В TribalWars платените акаунти се радват предимно на по-добро управление, т.е интерсейс, т.е. всичко зависи само от постоянството ти и от стратегията, независимо дали плащаш или не.EDIT: Сега видях, че има вече и БГ версия.


  6. М/у другото някой ще сподели ли цена за зареждане с Р134 ?

    На мен последно ми взеха 6лв/100мл за фреон и 40лв за зареждането. В тези 40 лв. май имаше включена някаква профилактика - мереха как задържа налягането май... някакъв смътен спомен имам, а може и да не са ме таксували за нищо друго. Май споменаха и 7л/100мл за масло, ама не се е налагало да слагат.

  7. (2) Застрахователите, които сключват договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, са длъжни да предоставят безплатно в два екземпляра бланка за двустранен констативен протокол за ПТП - приложение № 3, при сключване на договора, както и при поискване.

    Ама ако не са ти дали...

    От къде се зимат тези бланки и какво правиш - носиш си ги в жапката и чакаш да се треснеш така ли?

    Продават ли се тези бланки или трябва да ги искам от застрахователя?

  8. Камери, шпионски техники.. :D Не е ли по-лесно просто някъде да седнеш и да наблюдаваш. 2 часа не са чак толкова много време. Може просто да вземеш от някого камера на заем. С по-ниско качество 2 часа всякак ще снима..

    Дааа. Ще можеш да се маскираш като пингвин и никой няма да те заподозре :DКамерата от поста на prelude наистина изглежда добре с тези характеристики. Направо си заслужава да я вземеш и за ползване след това с комп-а.А ако решиш да ползваш лаптоп, като си дръпнеш седалката напред и го навреш отдолу нищо няма да се вижда и кабела за камерата ще стигне. програми за запис има достатъчно. Само ще ти трябва място на харда. И най-хубавото е, че ако имаш достатъчно място, ще можеш да пуснеш запис с ниска или без никаква компресия на видеото и качеството ще е добро.

  9. Добра идея. И не само защото е интересно, ами защото ще и полезно. На собствениците с тези автомобили най-вериятно им е достатъчно трудно да намират инфо за техните автомобили, пък и не само инфо.Аз лично много искам да реставрирам един стар барутник, но нямам средства за това, нито подходящо място. А пари ще трябват и то доста, защото няма смисъл просто да се посъживи - една такава кола трябва да се направи, като излязла от завода. Надявам се след време да мога да си го позволя. На хора с подбни желания един такъв раздел може да им подейства доста насърчаващо и да им е наистина полезен.А относто понятието "ретро". 25 годишен автомобил за мен вече e готов за титлата. Рядък, масов... няма значение. Явно трябва да се посочи една граница за категоризация.Раздела евентуално може да се изплозва и за коментар на ретро автомобили правени на базата на Хонда модели, като Triumph Acclaim например (който явно е почти 100% Сивик 1).


  10. Air Pressure vs. Dry PerformanceГух път - груб превод на изводите:Правилно напомпените гуми реагират добре и завиването е предсказуемо.При недостатъчно напомпените гуми е нужно да се върти геврека повече. Колата е недостатъчно отзивчива всеки път щом се прави опит за смяна на посоката.Air Pressure vs. Wet PerformanceМокър път - груб превод на изводите:Колкото и да е предизвикателно карането на автомобила на ръба на възможностите му за мокри условия, добре напомпените гуми предлагат предсказуема реакция при завиване.Карането със слабо напомпени гуми е много по-трудно и принуждава за намалянето на скороста за да се възвърне контрола. Производителите на гуми могат да направят гума с голяма устойчивост за аквапланинг и страхотно сцепление на мокър път, но слабото им напомпване може да накарат тези гуми да се държат ужасно.Тестовата кола е 2003 BMW 330Ci, но мисля, че резултатите при автомобил с предно ще са близки.

  11. Моята е "черната перла". Кръсти я така приятелката ми, на която единия прякор е същия. Та станаха две... и решиха че са една за друга... И сега приятелката ми кара шофьорски курсове. Много се надявам като ги изкара и започне да кара, да не започна тогава да наричам колата "чукнатия калник", "слепок без фар", "кривата джанта" и други подобни. :) Защото и без това вече "перла" не и ходи, защото някак позагуби блясъка си :D


  12. Изглежда така, сякаш Азимо си е разместило чаркалаците в стил "ала Трасформърс" и е станало FC SPORT.А че това е бъдещото е отдавна ясно. Или поне е ясно, че бъдещето не е в бензина и дизела. Само да се намерят по-ефективни заместители на батериите(или по-издръжливи/евтини батерии), че на тези автомобили май това им е най-слабото място.


  13. От както съм в Бургас, само веднъж дойдох на среща (тази на 20-ти). Много слабо място ви е това, че се събирате на майната си и се чакате по половин час. A чакенето тогава беше доста кофти преживяване - мене лично така добре ме наваля дъжда, че се прибрах веднага, т.е. аз само си калих тялото, на срещата не присъствах :)Така както го мислите да се събирате направо "на място" е къде по-удобно - сядате и си лафите, пък кой когато дойде. И в Сливен срещите ги правим така - избрана е 1 бензиностация, която не е в натоварената част на града, има 6-7 маси на закрито и винаги достатъчно от тях са свободни.


  14. +1... стига да не се окаже че сме 100 души и трябва да дадем по 120лв ;)

    Примерно...
    Като стане така (което е почти сигурно) вади се една сметка и който с колкото може . Пък и не е речено да се върнат за един месец ;) Който иска да помогне ще го направи !
    Ей това трябва да се донапише в първия пост, че може доста хора да направят точно тази сметка и да нацелят НЕ за отговор.+1

  15. Колега, ако пък не става по всичките законни пътища, има хора, които ще ти вземат парите срещу определен процент. То е ясно, че по-добре с такива дори като "клиент" да нямаш работа, ама ако толкова няма друг вариант... Методите им е ясно какви са, но при положение, че така са те изръбили, не мисля че ще трябва да ти тежи на съвестта.


  16. Не съм на "ти" с принципа на действие на двигателя - имам скромни познания и предполагам ,че много от нещата които съм си мислил са абсолютна глупост. Мойте анализи са без значение. Исках по-скоро да споделя, че колкото и малък да е двигателя, колата и мощността, все пак явно има възможност да вдигне 200. Явно има някакви фактори, които понякога пречат, а може би други които помагат. Идея нямам само знам, че става. Това, че не е мислена за тази скорост е ясно - Сивик-а си е градска кола.Стабилност с тази скорост не вярвам да е замисляна - ако се е получило случайно, примерно заради гения на Хонда дизайнерите :drunk: ... чудесно.


  17. Вярвам, че почти всеки, като си е купил кола и я е пробвал какво и колко може. Аз с моята в началото така и не можах да вдигна повече от 140 - на 3-та, 4-та и 5-та залепваше на 1 и също място - о/о 138 км/ч (гуми 195/50/15). Една късна вечер с 1 приятел решихме да отидем до Варна. Минахме през Балкана и сукаците ги взимах малко по-агресивно. След Омуртаг ме подмина 1 Сивик от Търговище и понеже е от нашите, беше избран "да ме води". Карам си след него и в 1 момент видях, че се движим със 160. Тогава се шегувахме с авера, че Хондите се надушиха и заради това преминах "границата" от 138 км/ч. На връщане от Варна настъпахме колата за проба и направи 200 на 5-та и нямаше кола пред мен (по магистралата към Шумен, която май е с лек наклон в наша полза).Колата я карам предимно градско и бих казал, че в почти 99% от случайте съм спокоен шофьор (със сигурност рядко я цедя). Налагало ми се да бързам няколко пъти извън града и е имало случай в които колата пак се държи като спънат кон, имало е случаи когато съм карал със 180, но никога повече не успях да вдигна повече.Така и не открих някаква зависимост м/у карането ми през последните няколко седмици преди да тествам колата за скорост, но съм се чудил дали не е възможно, понеже комп-а нали се самоубочава и в случайте когата се раздава повече газ, той да "взима някакви решения вместо шофьора" в зависимост от предишния му стил на каране.

×
×
  • Създай нов...