Jump to content

nikitodorov1979

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

3 Neutral

Относно nikitodorov1979

  • Ранг
    Niki79

Profile Information

  • Кара
    Honda CR V 2005 2,2 diesel
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. От личен опит ти казвам че качеството на горивният филтър е от голямо значение. Пробвал съм с по евтини алтернативи и резултата е че или няма достатъчно мощност или започва да прекъсва и хълца. Оттогава не слагам друго освен MAHLE. Да по скъп е около 50лв, но си спестявам главоболия с горивната система цяла година. Да не говорим че китайските алтернативи в повечето случаи не стават на тялото. Относно дюзите свалял съм в сервиз две дюзи за почистване и смяна на дифтунги, но освен тях накарах майстора да свали и смени дифтунгите и на останалите. От тогава не е имало проблем.
  2. Благодаря сърдечно, утре ще направя теста.
  3. Благодаря за инфото, почвам обследването и ще пиша за крайният резултат.
  4. Здравейте колеги, след доста четене стигнах до заключнието че подгряване на филтъра има и това е видно от двете жици които влизат отгоре на тялото. Според мен това е някакъв нагревател който се управлява от температурен датчик на филтъра който е отбелязан на приложената снимка. Предстои ми са проверя този датчик и да направя проба за кратко като го шунтирам за да видя дали тръгва някакво подгряване. Лошото е че не съм запознат със схемата на електрическото управление на подгряването и ако не е от него ще ударя на камък и продължавам с разузнаването. Поздрави. Горивен филтър.jfif
  5. Датчика за вода е от долу, а тези жици влизат в горната част на корпуса на който се слага елемента. Миналата зима по околовръстното по път за работа сутринта колата спря като просветваше подгряването. На обяд я задърпах до един топъл гараж и свалихме горивният филтър в който нафтата беше на каша. Това ме води до мисълта че не работи подгряването му.
  6. Здравейте съфорумци. От няколко години карам CR V 2.2 diesel 2005г. и съм изключително доволен от автомобила. С настъпването на всяка зима имам поблем при много студено време със замръзване на горивото в горивниат филтър, особенно по време на движение. Сутрин пали, минавам 3-4км и почва да присветва лампата на подгряването и колата спира. Виждам че има две жици които влизат в него отгоре което предполагам че е подгряване, но при мен явно не работи. Досега не съм успял да намеря някаква информация относно управлението му. Ще бъда много благодарен да споделите ако някой е имал подобен проблем или има представа от какво и при какви условия се подгрява филтъра? За момента спасявам положението като съм изолирал с вата корпуса на филтъра, ама това не върши работа при много минусуви температури.
×
×
  • Създай нов...