Jump to content

Иван.Варна

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно Иван.Варна

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Jazz
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Varna

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Оборотите на топъл двигател, след около 10 км път, се променят бавно от 100 оборота в минута до 800 оборота в минута и обратно. Моторното масло бе спаднало до ниво на върха на контролната щека. След доливане на 0.5 литра моторно масло останаха минимални вариации на оборотите, плюс - минус 50 об./мин. Между другото налях и 15 литра бензин А95. Каква друга причина може да има за променливите обороти на празен ход ? EGR ?
  2. Благодаря много на Г-н DOCEV за насочването към причината за невъзможност да се стартира мотора. Оказа се, че има дефект в пластината с комплект датчици (сензори) до скоростната кутия, които дават информация на коя скорост е скоростния лост и кутията съответно. При отварянето на това устройство механичния показател застава в междинно положение, а не точно върху Parking, поради което стартирането дори в положение P на лоста, е блокирано. Освен това на таблото свети друг индикатор (или два индикатора) - не P (parking), а D (direct). Показалеца бе регулиран и засега не се налага смяна с нов. Двигателят пали нормално, без засечка. Благодаря Ви за съвета още веднъж. Извинете, че не използвам точни технически термини. Желая на всички колеги здраве и безаварийно пътуване.
  3. На мен второто Ви предположение ми се струва най-вероятно, защото нещата се оправят след раздвижване на скоростния лост (струва ми се, че в началото стои като блокиран) и придвижването му плътно напред до R. Благодаря Ви още веднъж! Ако не ми се обадят, утре ще отида в сервиза да попитам дали са намерили проблема. 03.11.2022 г. , Варна
  4. Благодаря Ви много за съвета, г-н Docev! Достатъчно ли е да се изчисти грешка в компютъра ? Ако това не е възможно, трябва ли той да се смени (нов или втора употреба) ?
  5. Хонда джаз 2006 с автоматична скоростна кутия. През няколко дена, след завъртане на ключа, двигателят не може да запали. Светват всички индикаторни лампи на таблото, не се чуваа стартер. Направена е профилактика на стартера, пороверен е ключа, акумулаторът е зареден, но дефектът се повтаря. Намерих начин за излизане от ситуацията: завъртявам ключа до "палене", когато индикаторите светят, натискам силно комбинирания педал и на стъпки местя лоста на скоростната кутия от R последователно през N, D, S до L, и после обратно напред до Reverse. Изключвам и изваждам ключа, отпускам комбинирания педал. Повтарям процедурата по рутинно стартиране - натискане на комбинирания педал, завъртане на ключа до палене, и моторът пали. Ако не го бяях намерил този "чалъм", колата щеше да остава на място. Моля Ви за съвет по диагностиката и съвет за отстраняване на повредата. 03.11.2022 г., Варна
  6. Имам Хонда Джаз 2006 г, бензин, автоматична скоростна кутия, над 180 хил. км. Сменени наскоро са моторното масло, също осемте свещи. Маслото на скоростна кутия не е сменяно през последните 60 хиляди км, при препоръчан интервал от 40 хил. км. Проблемът е , че при потегляне на D, моторът намалява обороти и сякаш ще угасне и колата почти спира, ако не се даде повече газ след потегляне при ниски обороти, особено при студен двигател, оборотите намаляват и се качват плавно вълнообразно, като заедно с това и колата се движи на слаби тласъци (не са резки, както при прегорели свещи). На празни обороти моторът е добре, но включи ли се на място директна, започва оборотомерът да се качва до около 700 и да пада до около 400 об./мин. Бихте ли ме насочили каква може да е повредата. Трябва ли колата да се проверява на компютър?
×
×
  • Създай нов...