Jump to content

No77

Фен
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от No77

  1. Така... Диягностиката показа заливане на дюзи Но.1 и 3. Понеже съм от другата страна на границата, която в момента може да се премине само с отрицателен ПЦР или срещу 10-дневен карантин, сервиз намерих в Крушевац. 320км в двете посоки, 5 часа работа (демонтаж на двете дюзи, пълна репарация, испитване ...) и 250 евро... Това е положението в Сърбия.
  2. Колеги, извинявам се за късния отговор. Решихме проблема. Дюзи 1 и 3 бяха проблем. След подробна и скъпа профилактика двигателят стартира отново за секунда. По пътя смених горивния филтър, маслото и масления филтър. Двигателят работи като нов. Благодаря на всички за съветите и търпението.
  3. От сега и аз ще обърна внимание. Благодаря за съдействието.
  4. Тази сутрин направих по инстукцията на колегата Emicha. Мехчето на първо помпане беше по-меко но не доближа до половината. След две-три помпания мехчето стана твърдо. Мотора запали след вртене от 5 сек. Колега Rakeem това което ми написа ми прилича ни моя проблем.
  5. - Преди седмица синът ми откара колата до София за сервиз в района на Овча купел. Механиците огледаха колата много професионално. Казаха, че батерията не е най-добрата, тя е на 40% от капацитета и че трябва да имаме предвид, че определено ще трябва да я сменим преди следващата зима. - Ще обърна внимание на това мехче утре сутринта. Благодаря колега.
  6. - Преди седмица синът ми откара колата до София за сервиз в района на Овча купел. Механиците огледаха колата много професионално. Казаха, че батерията не е най-добрата, тя е на 40% от капацитета и че трябва да имаме предвид, че определено ще трябва да я сменим преди следващата зима. - Ще обърна внимание на това мехче утре сутринта. Благодаря колега.
  7. Благодаря ти. Много полезни съвети. Ще ги предам на моя механик и се надявам да помогне. Тук, в Цариброд, няма специалисти за автомобили Honda, така че за него ще означава много, за да диагностицира правилно проблема.
  8. От сервиза ми казаха, че батерията е на 40%. Може би това е проблемът. Колата обаче стартира нормално при минус 15 градуса през последните сутрини.
  9. Днес вече го направих, гуменото мехче е мекo и след няколко изстисквания става твърo, а двигателя стартира малко по-бързо ... Мислех, че проблемът със запалването е свързан с ниското налягане във входа ... Но аз съм лаик по този въпрос и това е моето предположение.
  10. Колега, смених всичко, което беше възможно: всички масла, всички филтри, спирачни накладки, стабилизатори, предни амортисьори ... Направих добро и качествено обслужване. Досега съм изминал около 5500 км.
  11. Проблемът е, че двигателят стартира все по-трудно. До вчера той запалваше на половин ключ, а днес отнема около 10 секунди, за да го включи. Извинявам се, ако съм написал неразбираемо. И да, наливам добавки според препоръките на производителя. Но мога да ги използвам и по-рядко...
  12. Здравейте колеги. Oт 4 месеца карам Honda CRV 2.2 дизел 2006 г. и съм много доволен от качеството на колата. Но имах първата си изненада вчера... Имам следния проблем: вчера, при първото стартиране на двигателя, забелязах, че на таблото се появява за първи път жълта контролна лампа „вода в горивния филтър“. Светилкатa угасна, когато и всички останали и аз запалих двигателя нормално. Днес се случи същото. През деня обаче забелязах, че колата вeче по трудно палеше, този път на стартера му бяха нужни 5 секунди, за да стартира двигателят. Cледобед стартирах двигателя вече много трудно ... Индикаторът "вода в горивния филтър" светва отново при включване на запалването , изгасва бързо но двигателя стартира много трудно. По време на работа на двигателя тази лампа вече не свети, нито на празен ход, нито по време на каpане. Oт като съм собственик на CRV-тo, редовно наливам добавки зa дизел, когато зареждам (STP, Bardahl, ...). Някой може ли да ми помогне да разреша този проблем? Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...