Jump to content

InaDrumeva

Фен
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно InaDrumeva

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден Май 18

Profile Information

  • Кара
    Honda Jazz
  • Пол
    Женски
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Благодаря, kvd74! Ще отида и в друг сервиз за второ мнение. Не съм сменяла шарнири, но, ако се наложи, няма да се замисля.
  2. Здравейте, Предварително се извинявам, ако постът не е за тук, но изчетох всичко по темата, както и в тази за сервото на Honda Jazz, и в крайна сметка - оставям тук с молба за съвети и помощ. Шофирам Honda Jazz, 2005, CVT-7. Наскоро имах лек удар, но пък доста кофти - наложи ми се да сменям преден амортисьор (разбирайте два), накрайници и други подобни. Направих пълен реглаж на преден и заден мост. Използвах ситуацията - така и така съм в сервиз, смених всички масла и филтри, включително и на скоростната кутия, както и други подобни, които така или иначе си бяха за смяна. Усетих проблема веднага: Преди удара воланът ми беше супер стегнат, всяка маневра можех да направя с един пръст, без никакъв проблем и супер стабилност. Имаше и един вид ограничение - може да завиеш максимално до определена позиция, но беше немислимо воланът да се обърне, още по-малко да направи цял оборот в която и да е посока при обратен завой, например. След ремонта воланът ми е като "откачен" - върти се и в двете посоки и прави по един оборот и половина. Връща се в обратна позиция, но не както трябва. Нужно е и усилие от моя страна. За проста маневра, трябва да въртя като тираджия (без лоши чувства към колегите). Не тресе, не придърпва, няма вибрации, няма и луфтове. Проблемът е, че ужасно много ми липсва онази стегнатост, с която правех всяка маневра без усилие и с един пръст. Върнах се отново в сервиза и помолих да погледнат. Обясниха ми, че воланът е съвсем нормален - "на всички коли е така, няма проблеми". Обясниха ми и че може би е от рейките и ако искам може да ги пратят за рециклиране, но не дават никакви гаранции, че ще се оправи. Като цяло казаха, че не знаят как е било преди удара и каква е причината. Проблемът не е кой знае какъв - вероятно мога да свикна с времето, но никак не ми се иска. Ще съм безкрайно благодарна на всеки, който може да ми обясни възможна причина за промяната и евентуално решение, дори и по-скъпо, за да си върна онази лекота и маневреност без никакви усилия и удоволствието от шофирането. Поздрави и безаварийно шофиране на всички!
  3. Огромни благодарности на всички, които се отзоваха! Много ми помогнахте, ориентирах се и за вида, и за количеството, което ми е нужно. Ще се включа в общата поръчка. Хубав и безавариен уикенд на всички! 😀
  4. Здравейте, От скоро съм собственик на Хонда Jazz CVT 7 2005 г. На 117 000 км е и нямам представа дали някой някога изобщо е сменял маслото на скоростната кутия. Нямам никакви проблеми с нея, но доколкото знам трябва да се сменят на всеки 60 000 -100 000 км. Може ли да ме ориентирате колко литра ще ми трябват, задължително ли е да се ходи в Хонда и има ли опция да си купя оригинално Хонда масло, но да сменя в друг сервиз в София. И какво бихте препоръчали - да го сменя ли превантивно или да изчакам? Кой сервиз бихте препоръчали и нужно ли е да сменя още нещо при смяна на това масло? Филтри, ремъци и т.н. са сменяни скоро и засега май могат да почакат. Поздрави и благодаря предварително за информацията!
  5. Здравейте, От скоро съм собственик на Хонда Jazz CVT 7 2005 г. На 117 000 км е и нямам представа дали някой някога изобщо е сменял маслото на скоростната кутия. Нямам никакви проблеми с нея, но доколкото знам трябва да се сменят на всеки 60 000 -100 000 км. Може ли да ме ориентирате колко литра ще ми трябват, задължително ли е да се ходи в Хонда и има ли опция да си купя оригинално Хонда масло, но да сменя в друг сервиз в София. И какво бихте препоръчали - да го сменя ли превантивно или да изчакам? Кой сервиз бихте препоръчали и нужно ли е да сменя още нещо при смяна на това масло? Филтри, ремъци и т.н. са сменяни скоро и засега май могат да почакат. Поздрави и благодаря предварително за информацията!
×
×
  • Създай нов...