Jump to content

Деян

Фен
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Деян


  1. А от къде се копува такава тапа? Понеже сега парното е ок когато се движа но като я оставя на едно място започва да духа хладно и мисля че точно това се случва. Маркучите към испарителя парят а тези към парното не толкова! 


  2. Преди 13 часа, Слави CR-V написа:

    И аз да се намеся с мойте 5 стинки, освен обезвъздушаване парното може да отслабне и по друга причина, течнсота си търси наи лесния път за минаване, никои не може да я задължи да мине през радиатора на парното ако и е по лесно да мине през изпарителя, в такъв случаи е нужно на някои от маркучите на изпарителя да сложи една тапа с умалителен отвор, примерно отвора на маркуча е 12мм слага се тапа с дупка 6мм, така се създава "пречка " на антифриза да върти най лесно през изпарителя и му се усвеличава дебита през парното ;) п.п. на изпарителя му е предостатъчен дебита на гореща течност през тая 6мм дупка така че споко няма нито да замръзне нито да му се промени нещо, единствено може да вземе да обръща на газ минута две по късно ;) И още нещо, ако изпарителя ти е над нивото на капачката на радиатора винаги когато пипаш нещо  по  водната система ще се налага да обезвъздушаваш и от самия изпарител ;)

     

     


  3. Преди 3 часа, CARPERA написа:

    Провери и в разширителния съд да е мажду мин и макс.

    За да изчезне парното не достига антифриз,или на майстора ти за газ тройниците нещо запушени.

    Маслото тук от колегата ,като гледам и какви цени без конкуренция за оригинални часто предлага.

     

    Много благодаря утре ще проверя и ще пиша дали има ефект. 

     


  4. Преди 14 часа, CARPERA написа:

    Здравей колега  @Деян добро разсъждение за  вързването на парното и там тече антифриз не вода.

    Точно там трябва да е вързано охлаждането на  изпарителя с тройници за двата маркуча на парното

    Добре разсъждаваш а не блесна ли мисълта да провериш дали имаш антифриз,виж дали има в радиатора и до къде е в разширителния съд,ако няма долей.

    За да имаш парно и  загряване на газта в изпарителя трябва циркулация на антифриз.

    За втория въпрос сменял ли си маслото на диференциала ако не смени го ,по някога трябва два пъти  зада изчезне шума,защото повечето хора смятат там че маслото е до живот на колата ама не е

    .Както и маслото на хидравликата и маслото на скоростната кутия също се сменят.

    Заповядай ако решиш сам да го смениш на задния диференциал, ако решиш на другите места пак ще помогнем.

     

    Антифриза в радиатора си е до горе. За това питах за друго решение. А за маслото на диференциала не съм го сменял но ще го направя. Може ли да ми кажеш от къде да го купя? 

     


  5. Здравейте имам два проблема с Crv 1 2.0 128к.с. Първият е че след поставяне на газов инжекцион в доказан сервиз парното на колата почти изчезна. Маркучите са вързани съответно с тройник на входа и изхода на парното, а според мен трябва водата да влезе в парното и чак на излизане да влезе в испарителя и след това да се върне в двигателя! А вторият ми проблем е че впера ходих в балкана и по време на искачване и дадох (малко повече газ) и отзад се чуваше страшен шум подобе на преплъзване на ремък. Това се чува докато и давам газ и превъртат гумите? Та някой да каже мнение по двата въпроса ако може особенно за парното понеже съм с две деца и така нестава. 


  6. Здравейте колеги от 2 месеца имам хонда црв 1 генерация 128 к. с. Автомат. Имам проблем и моля ако някой може да помогне. При каране на колата при ниски обороти до около 1500-2000 при равномерна газ колата все едно не и стига горивото като и дам повече газ излита като самолет? 

×
×
  • Създай нов...