Jump to content

di_bee

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно di_bee

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Женски
  • Място
    Стара Загора

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Проблемът се появява, когато колата загрее, след 30-40км. Когато я тествахме два пъти, беше студено и колата не беше палена преди това, поради което маслото е било гъсто, така си го обясняваме със съпругът ми. Та днес през обедната я разкарахме добре и изобщо не се усети нищо. Може би наистина започва да отшумява, мислим скоро пак да сменим маслото и се надяваме проблемът да изчезне напълно, иначе цената на маслото за CVT кутия е 190лв. плюс 70лв. за филтри и труд, общо 260лв., а стартовият съединител 1300лв., така че, бълха ни ухапала дето се вика . Едва сега започнахме да се радваме на колицата.
  2. Колата е автоматик, вчера съпругът ми я е закарал в сервиза на Хонда да я обслужат. След смененото масло на кутията придърпването и вибрирането изчезна на 80 процента, появява се съвсем леко при потегляне на нанагорнище и при рязко натискане на газта. Обяснили му, че маслото почти било свършило и било черно, отделно филтрите били почти изгорели, не знам как са я поддържали "стриктните швейцарци".... отделно са го предупредили, че ако пак се появи същия проблем, ще трябва да се смени стартовия съединител.
  3. Здравейте! Благодаря за мнението daniel-atanasov. Не знам от къде да започна... ще започна малко с предистория. В самото начало, когато започнах с търсенето на кола се спрях на два модела Хонда Джас и Тойота Ярис по възможност автоматик. В Стара Загора няма никакво предлагане на тези двете, та харесах една Тойота Ярис автоматик 2008г, дизел за 6600лв., предлагана от частно лице от Бургас, закупена и обслужвана от него в специализиран сервиз. Веднъж ходихме с моя съпруг да я тестваме, всичко наред, харесахме я. Втори път отиваме вече да я купим, с уговорката да минем през сервиз на Тойота. Акумулаторът беше за смяна, та взе, че точно на самия преглед отказа и чакахме час да се зареди. После дойде момчето от сервиза и започна с грешките по колата - Първа грешка: масло в антифриза - пита собственика дали й е правен ремонт скоро на колата, той отговори, че преди година е шлайфана главата на двигателя. което може да е резултат от това. Втора грешка: шум в скоростната кутия - не се знае къде е проблема, но според думите на момчето може да струва 500лв. или 5000лв. ремонта й, както и прещракване при смяна от 2 към 3 скорост....Момчето ме дръпна настрани и ми каза, че ако е на мое място - тази кола няма да я купи, тогава бях без моя съпруг и го помолих да обясни и на него по телефона. Изведнъж собственика се изпари и повече не го видях...Благодарна съм на момчетата от сервиза! В събота 24.11. след повторно тестване на синята Хонда от обявата и след минат преглед на ходовата част, тъй като майстора в Казанлък се оказа, че е само по тази част - капарирахме колата, спазарена за 7000лв. В понеделник отивам с моя баща да я взимаме и регистрираме направо в КАТ Казанлък, всичко наред, колата си върви безшумно 30 км. до Стара Загора. Няколко часа по-късно моя съпруг се върна от работа и решихме да я тестваме до близкото село на 10км. и от тогава всяко тръгване е придружено с придърпване и друсане...сменихме свещите, както ни посъветва продавача на колата, който е в течение на нещата, но промяна няма. Сега предстои смяна на маслото на скоростната кутия, но се чудим още къде.... Та ще ви бъда благодарна за съвети и сервизи, които могат да ни помогнат! П.П. не разбирам много от части и коли, та ме извинете, ако някъде съм допуснала грешка
  4. Да, благодаря за пояснението. Тепърва се запознавам със скоростни кутии
  5. Да, и на мен ми се виждат с доста висока цена в сравнение с другите обяви. Просто са наблизо и вчера по тъмно ги тествахме с мъжа ми. Доколкото видяхме са доста запазени отвътре и отвън, не се чува шум/тракане при сменяне на скоростите. В събота ще ги огледаме пак по светло и ще пробваме да се договорим за значително по-ниска цена. По принцип съм за бялата, харесва ми повече като визия, на по-малко километри е въпреки, че няма халогени и джанти като синята.
  6. Здравейте, предстои ми покупка на първата ми кола, спряла съм се на Хонда Джаз автоматик, тъй като не съм шофирала от 10 г. и се предполага, че ще ми е по лесно. Спряла съм се на тези две, като цената им е най-висока от всички съществуващи обяви в момента. Бихте ли изразили мнение Благодаря предварително! https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11534339262794955&slink=8u9c16 https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11537615215212660&slink=8u9c16
×
×
  • Създай нов...