Jump to content

AleksFr-v

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от AleksFr-v

  1. Здравейте!На 1,7 може ли да се сменя само шарнир или върви с носач.И лагер на полуоска към скоростна кутия сменя ли се или цялата полуоска.
  2. Въпроса със свещите май ми се изясни.Колата на свободен ход се форсира до 4500 оборота,като че ли се включва прекъсвач.Преди година го беше направила същото и ме убеждаваха "най-добрите" диагностици,че е катализатор.Премахнах го и проблема си остана.Оказаха се 3 прехвърлили зъба на ангренажа.Няма проблем при палене,единствено като я освободя на свободна се получава едно претрисане в ниските.Сега ми се струват същите нещата.При положение,че не съм състезател,защо може да се получава така?
  3. Сменям ги защото започва да прекъсва.Като допълня радиатора и запаля,на празен ход,нивото започва плавно да се вдига.
  4. Zfr6j-11-това са свещите в момента,като съм ги подменил вчера.Карал съм с денсо ik20tt и с тях изминах около 10к,смених със същите и не можах да мина и 1000.Друго,което ме притеснява и не знам дали е нормално-сутрин като развъртя да погледна какво става в радиатора и като развия капачката се освобождава налягане.
  5. Изследваха уж с някаква течност.Около 15 мин чакаха и като че ли не му беше категоричен отговора-Има малко,но няма страшно.Свещите са по каталог.Ако евентуално е от изпарителя и карам на бензин дали ще продължи да го прави или трябва изцяло да се изолира изпарителя?Това ранно запалване хваща ли се лесно с диагностика?
  6. AleksFr-v

    Проблем с 1,7

    Здравейте!Моля за вашите мнения!Количката е 1,7 с газова уредбаBRC,поставена в Италия.Първо колата имаше завишен разход на масло(1/1000км),след смяна на гумички,регулиране на клапани и промивка сега разхода ми е около 700-800гр на 3000км,което за мен е добре.Маслото е repsol 5w40 autogas.Появи се обаче едно претрисане на около 1800 до 3000 оборота,като ги премине и се изглажда.Сменяма няколко комплекта свещи,давани за колата по каталог-оправят се нещата за известно време и след около 1000км отново същия проблем.Прави го и на газ и на бензин.Понякога светва чека за бедна смес,но скоро не го е вадила,а проблема го има.Друфо което ме притеснява е,че пълни казанчето на антифриза когато е повече и го изхвърля и не връща обратно в радиатора.Радиатора си стой с около 300-400гр празен и не загрява-83-4градуса.Маркучите не са твърди,антифриза не е пресечен,но на гърловината на казанчето има черни петна.Капачката на радиатора е сменена с оригинална.Предполагам,че най-вероятно е за гарнитура,но колата така вече е изминала около 30 000км.Компресията на цилиндрите е около 10,2-4.Възможно ли е всичко да идва от изпарителя,понеже за тези км никой не го е обслужвал,а тук няма газаджия,който да работи с BRC.Теч не забелязвам никъде,но ако не е гарнитура явно губи някъде вакуума и се чудя дали не може всичко да идва от изпарителя?Благодаря за всеки коментар!
  7. AleksFr-v

    Honda Fr-v

    Здравейте!Искам първо да изряза задоволството си,че след 10-ина год желание,най-после се очаква от утре и аз да се кача на моя Хонда :).Капарирах Хонда Фр-в и се надявам в КАТ утре всичко да е наред.Колата е 1,70V-tec-125к.с.Искам да ви помоля за информация,понеже човека,който я е докарал от Италия казва,че е верига,а май на 1,7 верига не слагат.То утре ще се разбере де,но съм доста нетърпелив :).Въпросът ми е слагат ли верига на този двигател,как да разбера и какво масло да и сложа?Колата е 2006г и май се препоръчва Castrol 0w30.Ще стм блгодарен на каквато и да е информация,че не намирам много.Благодарности!
×
×
  • Създай нов...