Jump to content

SD_V

Фен
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SD_V

  1. mitaka_t Много непрофесионално отношение към теб. Въпреки че са дребни неща, все пак по-добре да те информират, отколкото да се изненадваш после. Дано да няма следващ път.
  2. Не се изненадвам. Явно във всеки сервиз работят с цел ако може да излъжат клиента или да мине номера. Аз, като си взех колата и на следващия ден се върнах за да ми оправят чистачките и светлините, попитах на какво се дължи тая ''дискотека'' и единият от там тръгна да ми обяснява как понеже колата има грешка и е запушена най-вероятно, двигателят не работи и грешката е за изгорелите газове, затова колата се побърква, може светлините по таблото да мигат, да прекъсват фарове, мигачи, да ми играят чистачките, да се движат сами както при мен. Т.е. тия проблеми не са от не добре свършвна работа, ами от самата кола и няма какво да направят. А грешката не е в следствие на удара и не могат да кажат от какво се показва. Според тях е защото колата е карана само градско. (За 1.5г само градско не ми е светвала досега тая грешка). Оказа се, че масите не са свързани добре и има следи от боята на гредата по свръзките, заради което няма добър контакт. Казаха ми че при оглед след щета не палят колата за да проверят как работи. Викам, вие за музеен експонат ли я правите или за да я карам след това? ...
  3. Когато я взех, не беше така.. В рамките на деня се развиха събитията с лампата и чистачките. Като я покарах малко и се появиха проблеюите. Иначе там като бях я върнах, да си дооправят нещата и ми я върнаха с изречението че не могат да определят от къде е проблема, вероятно акумулаторът е слаб, затова примигва светлинката, а за другите детайли ми казаха, че това е, така се сглобяват, така седят фаровете... А за чистачките казах че стоят много нагоре, а изречението беше ''така са, вие сте забравили как изглежда колата'' Питах защо гредата, която по опис е сменена с нова, е накъдрена сякаш е била удряна, усукана, изчукана и боядисана. Казаха ми че така идва от производител, нова е...
  4. Да споделя развоя на събитията.. Застрахователо събитие 29.09. Възлагателно писмо 04.10. Колата я приемат без час, защото застрахователят не е запазил (на добра воля я приемат в сервиза) на 14.10. Платих 120лв платен паркинг. Днес сме 09.12. и си получавам колата с куп забележки. Става дума за ремонт по каско, в доверен сервиз, за щета - предна броня, фар, радиатори, маска, греда, и преден капак и др дреболии отдолу - казанче за чистачки, държачи, ел. инсталация халоген, радиатори и други, няма да влизам в детайли. Първо никаква координация между застраховател и сервиз. Аз го играя посредник помежду им и въртя схеми да излизам от работа, за да ходя да питам какво става с моя автомобил. В крайна сметка толкова време спор кой да плати - защото сервизът поръчал оригинална броня за 800лв, а застрахователят не я признава. Днес си взимам колата без да плащам нищо, защото няма ясно решение кой ще плаща бронята, и гледам - конденз във фаровете, фаровете- единият над бронята се подава, другият - хлътнал навътре. Сядам да карам - светва ми лампата check engine, чистачките ми се движат сами, когато климатикът работи. Застават ми по средата или отиват най-горе и се връщат до средата. Когато се движат, ми се изключват мигачите (ако работят в тоя момент). При ляв мигач, левият габарит ми примигва леко, при десните няма проблем. На място, на без скорост, купето се тресе. Абсолютно недопустимо е да издаваш автомобил след ремонт в такова състояние. Колата сега работи по-зле отколкото, когато я карах блъсната до сервиза. Това са два месеца разправии, спорове, празни приказки, убеждавания как аз нищо не разбирам, безсмислени телефонни и лични разговори, разнопосочна информация и в крайна сметка без никакъв документ аз получавам една развалена кола. Когато сагата приключи, ще споделя и имена. Пиша жалба до КФН и КЗП за неспазени срокове, некачествен ремонт, ненавременен отговор на първа жалба и т.н.
  5. Здравейте, Някой има ли опит с ДИС сервиз в кв. Горубляне в София? Доверен сервиз е на Лев Инс и ще ми ремонтират фар, броня, капак там. Ще се радвам да видя мнения, защото в нета няма много информация.
  6. Здравейте, Може ли някой да ми препоръча добър сервиз, където няма да ме излъжат (защото съм жена и нямам понания по колите). Трябва ми доверен сервиз на Лев Инс защото там ми е застраховката, а след птп колата ми е смачкана отпред като трябва да се оправят предна броня, ляв фар и капак. Няма течове, но радиаторът е огънат навътре, както и решетката с емблемата. Ще трябва и боядисване. Колата е хонда джаз 2010г модел 1.4 бензин Питам защото за пръв път ми се налага, а не знам лев инс с кои сервизи работят. Чакам възлагателното писмо. Четох темите нагоре за Юбико, Бултрако, Омбре, Агрон, Амарант. Като цяло към тези ли да се ориентирам? Благодаря
  7. И на мен ми се случи сега, но имам колата от май месец 2018 и тогава смених маслото. Не съм навъртяла повече от 4000км от тогава. Трябва ли да ходя да сменям маслото или само си го нулирам за още 1 година и така докато навъртя 10-15 000 км? Благодаря!
  8. Ясно, благодаря! Ами ще си ги светвам ръчно докато забогатея.
  9. Да, да. Това над седалките е с три степени и се включва автоматично, да. Аз се чудех дали тези двете над огледалото за задно виждане имат такава опция или не, защото са като бутони. Вероятно не, но аз не съм сигурна.
  10. Здравейте, Имам Хонда Джаз 1.4 2010 г. и искам да разбера дали може двете лампички над предните седалки да светват автоматично, когато се отваря врата или се изгася автомобилът. Ако някой знае дали е възможно, моля да сподели. Засега ми светва само задната лампа. Предните две само ако се натиснат. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...