Jump to content

pAndy

Фен
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно pAndy

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. @thelastbonbona @koszabgБлагодаря за feedback-a. За мое щастие, отидох на сервиз. Дори примитивен тип майстор ми каза че колата е много карана, не е поддържана качествено и има лош, нетипичен звук от някакви шайби. Отказах се от тази бройка. Прекалено е изтормозена. Катализатора е изтърбушен, отдолу пластмасите са връзвани с тел, закрепвани са някакви части само за фасон и то много неразумно. На всеки канал се вижда това. Якото нещо в цялата тази история е, че от фен на BMW - се влюбих в Honda! Сега следващият ход е да продължавам да търся красавицата и накрая да взема и от там нататък само късмет. Но една обеца сложих на ухото - ще е задължително регистрирана и ще я заведа на пълна диагностика. Само така ще взема такава красавица, иначе знам че ще остана финансово недоволен. Ще пиша при следващата бройка!
  2. Скъпо ли е за сервизиране дисплейчето?
  3. Така, Двигател N22A2*************** - Вървеше добре, на 4та и 5та скорос с газ до ламарината не се покачват оборотите. - Колата върви съвсем леко вляво при скорост от 90км/ч но се усещаше лекото придърпване в градски условия - Дисплейчето на климатика определено има проблем - половината час не се вижда. - Като отпусна газта, се чува един звук, малко по силничък. Не мога да го опиша, не е нещо фрапантно, но от 3000 оборота, до 0 съвсем лекичко се чува по силен звук от мотора. - Захабяване на места - Леко потропване отзад вдясно. - Среден разход за 4к километра 8.3 - автомобила се кара ежедневно в Кюстендил. Снимки на салона съм прикачил. Ел огледала работят, авто фарове работят, авто чистачки работят, гумите са Окей - зимни, скоростите се превклюват мазно, круз контрола работи(макар и да ми е малко странен), директно управление, двигателя не се чува и още други позитиви. За негативите още не мога да се сетя. Лесно отстраними ли са тези проблеми описани горе?
  4. Благодаря ти за отговора! Най-вероятно ако всичко е наред, ще я взема. Най-вероятно ще се възползвам от полирането на фаровете. Потърсих из нета, и видях че на N22A1 се сменява задължително веригата а при *А2 е отстранен този проблем. Това леко ме притесни. Каква е разликата между N22A2 и N22A1 освен веригата? Задължително ли се сменява ? Има ли нещо друго което е хубаво да знам за моторите? Благодаря ти придварително kvd74!
  5. Колега, каква беше развръзката от интеракцията с Бултрако?
  6. Здравейте колеги. За да не съм егоист, давам ъпдейт на развръзката. Собстеничката на автомобила(съпруга на собственика на автокъщата) ми предложи цена от 8,000 лева. Забележки са че отзад е била удряна и направена що годе прилично - утре ще я покарам и ще видя как стоят нещата със отваряне затваряне, вървеш, возия, евентуален преглед и т.н. Истината е че тази цена ме привлича, тъй като е регистрирана, с каско, преглед, обслужена преди няколко хиляди километра и т.н. Неща които не ми харесват на пръв поглед - подлакътникът е износен, фаровете са пожълтели и пише 110 000 км на километража, което за 12 годишна кола е много, ама мног съмнително. Няма сервизна история - италианка е. Драма ли е това че фаровете и средната част между тях са пожълтели? Това полира ли се? (потърсих в търачката, но не намерих релевантна тема) Искам да стане бяло за да се вижда както си е било кристално едно време. Това постижимо ли е?
  7. Благодаря ти много Marcus! Това ми трябваше да видя!
  8. Благодаря много за мнението. Защо държа на дизела? - Двигателя се кара от 2ма приятели и ми беше силно препоръчан. Харесва ми въртящият момент и ниският разход на гориво. Наясно съм че в дългосрочен план, този двигател ще ми излезе по-скъп и че няма да спестя от гориво. Харесва ми че в наклон много по-лесно поема(340нм) заради високият въртящ момент. Важно за автомобила от обявата!!! - Току що бях на тест драйв. Покарах го и имаше много сериозно придърпване вдясно. Гумите бяха различни и търговеца твърдеше, че е от тях. Това не е истина. Консултирах се с приятел, бивш собственик на такъв Civic (беше му откраднат) и каза че е сменял носач, което е най-малката болка. В най-грозният случай е рейка. Чух потропване от двигателният отсек при полусъединител. Това мирише на демпферна, според приятелите ми. Добре се кара колата, но не и за тези пари! Проблем с фаровете - не свети десен дълъг а ксеноните бяха с различни цветове. Дясна врата не лягаше правилно във коритото си. Стърчеше след затваряне. Предните фарове имат разлика в луфтовете между средната част на муцуната и всичко това ме наведе на мисълта че е претърпяла удар. Не я препоръчвам. Отказах се от нея и съм в търсене на друга. Не си струва да се взима такава, нерегистрирана кола, която ще изпие 2,000 лева за първоначално обслужване, регистрация и т.н. В друга автокъща видях същият Civic (само че 2006та година 2.2 дизел) и не се продаваше. Собственика реши че може да я продаде и чакам оферта за цена. Технически е много по-добре от тази, дори на първо слушане. Има ли съществена разлика межуд 2006 и 2007 при тези автомобили? Благодаря предварително!
  9. Мерси за отговора, Mkilla. Проблемът е че колата не е регистрирана и трудно може да се закара до сервиз. Струва ли си риска в такъв случай?
  10. Здравейте бъдещи колеги на космически корабчета! Тъй като съм сериозно заинтересуван да си купя Civic 8 2007 2,2 дизел и виждам че е много важно автомобила да има DPF филтър, ви моля искрено за съдействие: - Как мога да проверя дали DPF филтъра е наличен ? Възможно ли е без сервиз и нужно ли е автомобила да се повдига? Има ли софтуерен начин това да се провери? Предполагам че темата е писана някъде, но не успях да открия. Прочетох няколко вече за DPF без да намеря отговор на въпросите. (Линк към обявата за автомобила https://www.cars.bg/offer/c2473943 - не знам дали ще има нещо полезно в нея, тъй като няма никакви описания ) Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...