Jump to content

pppetkov

Фен
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно pppetkov

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Accord 2.2 i-ctdi 2005
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Здравейте! След среща с читав по мои впечатления и по препоръка на приятел майстор се оказа, че проблемът е в дюзите и евентуално крива биела. Каза да пробвам с добавка за почистване на дюзи, препоръча ми Bardahl, да съм изкарал колата на дълъг път и да изгоря всичкото гориво докато се прочисти и ако звукът не се оправел да я закарам за диагностика на дюзите. Взех Bardahl 6 in 1 за дизел, налях я в 20 литра дизел и направих едно бързо каране до Костенец и на другия ден още един път на висока скорост вечерта по Цариградско и по Околовръстното. Звукът почти изчезна, само при подаване на газ по един особен начин рязко се чува, а като загрее - едвам-едвам, докато в началото си тракаше доста, дори приятели, които съм возил им правеше впечатление и ме питаха какво трака. Добавката определено върши работа!
  2. Здравейте! Преди месец и половина си купих Accord 2.2 i-ctdi 2005 г. Колата беше на 198000 км. При първоначалния оглед майсторът каза, че колата е добра, няма течове, бял пушек и т.н., единствено звукът на двигателя не му харесвал съвсем, подозираше някаква ролка или нещо от този сорт. Поради сравнително ниската цена си казах, че и да има някакъв проблем, ако не е особено сериозен, ще се компенсира от изгодната цена, за която купих автомобила, при положение че окачването и всичко останало беше здраво и салонът е като нов. При обслужването не е сменяна веригата, само обслужващият ремък. Каза че намерил само някакви китайски ролки за него и тъй като не му се сторили читави, не ги взел, съответно не са сменяни. След близо 2500 км колата не ми е създала никакви проблеми - двигателят ускорява добре, не загрява, няма висок разход и т.н., единствено има едно тракане, което се появява при рязка газ между 1800-2300 оборота. Когато колата е студена е по-силно, а след като загрее намалява доста. Тъй като майсторът няколко пъти ме увърта, че иска да разпита колеги, които са по-вещи при Хондите, преди да прегледа тракането, а и при обслужването ми беше объркал маслото, след като изрично му казах поне 5 пъти да сипе 0w30, поради което се наложи веднага след това да го сменя още веднъж и да дам допълнително 170 лева, се отказах от него. Притеснявам се да не се появи по-сериозен проблем. Струва ми се, че почнаха едни леки вибрации на волана, докато е студена, но може и да си внушавам. Искам да попитам дали сте имали подобен проблем и дали можете да ми препоръчате добър сервиз в София, дори да не е тясно специализиран за Хонда, понеже четейки в интернет установих, че отзивите за Омбре не са особено добри, а сервизът в Овча купел записва за след Нова година? Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...