Jump to content

backslash

Фен
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно backslash

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София
 1. Цената е добра доста по-добра от бултрако даже автоматичното което ми трябва всъщност е още по-евтино. Мерси за сайта!
 2. Благодаря за отговора! Попаднах на едни клипчета които показват как се сменява и мислех да пробвам този варянт който написа, но понеже някой неща не са ми ясни реших да не си правя експерименти. Например не знаех колко пъти трябва да го нарпавя за цялостна смяна. Също така не ми се иска да превъртя маслото така, че долу от където ще изтича да е от новото, а не старото. Добре 2 въпроса имам има ли начин да се изчисли дали 3 пъти ще е достатъчно не съм напълно сигурен, но мисля че събира 5-6 литра масло и едно такова източване до колкото знам май е 40% само? Другия варянт е след като поработи и отворя да се оттича просто да го проверявам и като видя, че тече от новото масло да затворя пробката, но така имам чувстовто, че някъде по системата може да остане от старото. Питам, защото от бултрако ще взимам маслото и цената му е 40лв на литър да не го разхищавам! И другия предполагам, че не се смесва, но все пак да съм сигурен има ли варянт да се разреди новото със старото масло или не? Също така гледах и друг варянт прави се частично сменяване после се долива и се откача маркуча който носи маслото до радиатора за охлаждане. След това се закача друг който да откара маслото в кофа вместо до радиатора докато работи колата и едновременно с това се долива ново.Това го правиш докато не видиш в кофата да тече от новото масло. Но човека който го показваше каза, че трябва да се внимава да не остане кутията без масло, защото ще се повреди. Рисков варянт, но най-лесно може да се види кога си сменил цялото и го правиш наведнъж!
 3. Здравейте, наскоро реших да си сменя маслото на кутията, защото не съм го правил, от както е купена колата(да знам несериозна работа, но не съм я карал много). След като се поинтересувах в нета разбрах, че има три цветови индикации на маслото - червеникаво, ръждиво и черно. Ако е черно не е добре да се сменява цялостно, но след като проверих моето се оказа (за мой късмет), че е ръждиво и искам да го сменя цялостно. Отново потърсих в нета за места, където предлагат такава услуга, но успях да намеря само едни, които не ми направиха особено добро впечатление след разговор по телефона. Докато търсех попаднах и на разни форуми, в които пишеше, че за по-старите коли не било препоръчително да се сменява с машина маслото, защото се съкращавал живота на кутията това така ли е? От сервиза на хонда ми казаха, че за моя модел пишело, че се сменява частично на 65 хиляди км, но нямам информация кога е сменявано и наистина искам да го сменя цялото! Ще съм много благодарен ако някой ми препоръча място, където мога да си свърша работа! Колата ми е Акорд 6та генерация автоматик.
×