Jump to content

Данкоо

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Данкоо

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив
  1. Втората хонда от 2003 ми хваща окото. Хубава е! Даже е красавица! Единствения недостатък е, че е с две врати. Странно ми е обаче как колегата, който я предлага е съгласен на бартер с хонда сивик 6-та генерация. Колата с ремък ли е, с велига ли е, някой знае ли? 200 000 км са доста, дали няма да има и други проблеми по нея. По принцип си търся кола от 2005 нагоре, но за тази може и да се замисля. Другите, които колегата е предложил са скъпи наистина и то доста по-скъпи от предвидения бюджет. Иначе ако се касае за 500 до хиляда лева винаги може нещо да се измисли, ако си заслужава супер много, ама 12-13 бона е абсурд да ги изкарам. Иначе и аз почвам да се изнервям малко от цялото това търсене, по скоро лутане. Поне да съм решил твърдо тая марка ще е, тоя модел и търся само него, а аз се чудя още между няколко модела. Иначе ви благодаря за подкрепата, която ми оказвате тук, защото наистина ми е малко трудно да избера, а и нямам много приятели, които да разбират и да им искам съветите. Както казах другият вариант е това момче, познатото на баща ми ( той твърди че му било задължено дори) дето ще ходи в Австрия и да му поръчам да ми вземе нещо, но нямам на идея как вървят цените в Австрия на коли, а и както и да вървят, като дойде тук да я продава, тя цената ще стане като на останалите коли дето ги водят нов внос. Може би ще ми смъкне едно 500 лева, заради баща ми. Но какво да му поръчам да търси е въпросът??? Вариантите са Мазда 3, Мазда 6, Хонда Акорд или Хонда Сивик, но всеки вариант си има недостатък. Поне вече твърдо се насочих към бензин, благодарение на вашите съвети, че като карам основно малко градско няма смисъл да си взема дизел. И вече по натам ще слагам газова. А недостатъците на всяка от колите са следните: 1. Мазда 3 основно са 1.6, мисля 105 коня. Може би са малко малко 105 коня за това купе, а и чувам че харчи доста бензин като разход. Иначе има и мазда 3 2000 кубика и към 150 коня, но са рядкост 2. Мазда 6 Не е лоша, но бензиновите двигатели са значително по-малко, отколкото дизела, което я прави и по-рядка като разпространение. 3. Хонда акорд- основния проблем е по-високата цена и по-големите разходи за поддръжка, които ще имам при нея, тъй като все пак се води и по-висок клас кола, доколкото разбирам. 4. Хонда Сивик- трудно се намират спортни седани след 2005-та , а и цената скача. Ако взимам такава явно ще трябва да се спра на нещо от сорта на предложените по-горе от колегата. Това е общо взето грубата ми равносметка за колите. Напоследък чувам от познати хубави мнения за митцубиши. Били икономични, надеждни и и здрави коли. Вие сещате ли се някакъв по-спортен модел за сума от порядъка на 6-7 бона и да е от 2005-та поне????
  2. Колеги има ли хонда сивик след 2005 седан, защото в мобилето ми излизат след тази година единствено с хибриден двигател, който е и с малка мощност? Защо, какъв е проблемът на хибрида? Много хубава кола. Харесва ми много визуално, но просто си търся нещо по ново. Нещо от 2005 или 2006 да речем, пък ако изскочи и от 2007 пак няма да откажа
  3. Няма ли нещо по-ново като години? Нещо 2005-та година да кажем... Иначе ми се иска да е поне 1.6 и минимум 115 коня. И още един въпрос. Доколкото разбирам трябва да е VTEC, двъпреки че все още не знам какво е..
  4. Гледам ги основно от частни лица в интернет, но сега един познат на баща ми заминава за Австрия и момчето е казало на баща ми да ме попита каква кола искам да ми намери, за да я купя евентуално. И аз се чудя какво да му кажа... Сивика ми харесва, видях един модел, които супер много приличат на акорда, но май беше хибрид и беше с малко коне. Сега се ровя из форумите да чета за сивика, но и това не е много лесно. Натиснах след 2005-та година да ги видя в мобиле, но ми излизат скъпи все. най-евтината беше към 6 и нещо поне. За тези с хибриден двигател също не съм мтного запознат доколко са надеждни и дали са читави. А и голям проблем е че повечето сивици са хечбек, а аз искам седан. Но ако са икономични и поддръжката им е по-евтина и си намеря от тези сивици с визия близка до акорда и то на сносна цена, мисля, че ще го взема без колебание. дали обаче мога да намеля нещо такова тук или въобще? Дали да не поръчам на човека който ще ходи до Австрия да ми намери нещо такова? Друг е въпросът каква ще е цената... Повтарям аз съм приготвил 7 бона с обслужването и другите разходи. Насочил съм се към бензин, на който възнамерявам да сложа газ, но бих направил един компромис да изчакам 2-3 месеца или повече, докато му сложа газовия инжекцион, защото така или иначе дневния ми пробег ще е много малък, както знаете, а и ако и сложа и веднага газова, тя колата ще отиде към 8 бона, което вече е доста. Какво ще кажете вие за тея сивици? Мога ли да намеря нещо такова, каквото търся според вас?
  5. Явно не си прочел нищо от това, което съм ти писал за Маздите из темата и още не си се отказал от бензинова такава . Не знам защо си правя труда да пиша, но конкретно по въпроса ти : Проблеми ще имаш много, после . Освен минимум 3-те бона за смяна на дирекцията, ще ти се наложи и още 1500-2000 за ремонт на двигателя да дадеш, просто е неизбежно и накрая като удариш чертата, от 3500 ще ти иде на 8000 и кусур, без да смятаме и нещо по окачването ако излезе за смяна, спирачни дискове и накладки, съединителя, който също не е от дълготрайните (на 140 коня кола са монтирали диск само 215 мм.) и т. н. Видях го, но пък повечето хора в този форум казаха, че Мазда бензин е по-добре. Момчета, какво ще кажете за една Хонда Сивик, седан? Дали да не се насоча към нещо такова? Чух че поддръжката им била по-евтина от на акордите например. Каква ще ми препоръчате вие за градско каране основно, както казах около 6-7 км на ден? Бензин или газ? Какви са модификациите, от коя година да търся горе-долу? Все пак държа да е минимум 115 коня. Сумата я знаете която съм приготвил- 6 бона. За да може с обслюжването най-много 7 да ми излезе.
  6. Колеги,(бъдещи все още за съжаление)тея дни имах адски много работа и за това не можах да пиша. А и това европейско.... Сега прочетох мненията ви. За съжаление, тъй като както казах бях зает не съм имал време и да поогледам тези дни дали няма някакви нови обяви по мобилето и карса Видях субаруто, но не мисля, че е за мен, лексус мисля, че не е по моята кесия. Мисля да погледна по-сериозно Мазда 3 с бензин, ако има газова още по-добре да не се занимавам аз. Относно Джаз просто не ми харесва визуално, иначе всички я хвалят. Аз не харесвам комби и хечбек, аз търся седан. Просто не ми харесват коли, на които задницата е като на голф или като на повечето сивици, т.е. като т.нар. хечбек. Кефят ме задници като тези на хонда акорд- уникална е, на Мазда 6 визията също е яка, макар, че една идея като че ли са прекалили. Малко като пластмасова е една такава... Не мога да го обясня точно. На мерцедеса също с две врати много ми харесва видът. Харесват ми много тези крила отзад, т.е. спойлерите, които имат и други коли. Спортен тип съм малко и аз. Ако мога да намеря нещо такова като визия, но да не е много скъпо, а и да е практично ще е супер. Иначе засега си карам с колелото. То не е лошо и върви доста , а е и с хидравлични спирачки. Освен това с него нямам абсолютно никакви проблеми с трафика Ако нещо ви дойде на ум пишете, а аз ще продължа да търся. П.П. Между другото сега се сетих нещо да ви питам конкретно. Предложиха ми наскоро една Мазда 6, бензинка с газова уредба, 2006-та година за 3500 лева. Всичко е супер обаче колата е с десен волан. Въпросът ми е, ако я взема и и сменя волана дали ще имам проблеми после, технически имам предвид и струва ли си такава инвестиция?
  7. Ще ги погледна и тях. Мерси за съвета
  8. Няма как да си взема кола, която не ми харесва визуално и не ми е на сърце. Jazz няма начин да си взема Може би тогава ще се преориентирам към Мазда 6. Вижда ми се малко като по-малкия и некачествен брат на Хонда Акорд, но какво да се прави- такива са ми моментните възможности и нужди. Благодаря за съветите все пак!
  9. 10 л/100 км градско не е малко. Ако намеря такава с газова уредба обаче ще е добре. Не знам, аз се колебая доста какво да правя. Както казах другите ми варианти са Мазда 6 и двувратия мерцедес С клас. Кефят ме такива спортни коли и нещо такова търся. Ако не е акорд вие какво друго бихте ме посъветвали да търся? Маздата и мерцедеса добри варианти ли са според вас?
  10. Колко е разхода на бензин в градски условия на 100 км?
  11. да, пише 278 000 км... Да лъже, да лъже, колко да лъже...? Тя трябва да е била тогана на 400-500 хиляди км...
  12. Мале явно снощи, понеже беше много късно и въобще не съм обърнал внимание, че първата хонда е била с десен волан. Ами аз не искам с десен волан. Значи тя отпада и може би днес ще се обадя на човека от Асеновград и евентуално събота или неделя ще ходя да я погледна. Но пак остава въпроса ми към вас дали тази хонда е фейст лифт и има нужните подобрения на верига и колектор? Като цяло как ви изглежда колата, макар и само на снимки? Относно бензина, не знам... Ако е с бензин, сигурно ще се ориентирам рано или късно към газова уредба, а това означава още разходи.
  13. Здравейте! Първа кола ще ми е това, но доста се чудя и то основно върху тези две марки. Като цяло хондата е по-добрият вариант като качество и здравина, но маздата също не е лоша, а и никак не е без значение, че ще ми дойде с поне хиляда, че и две хиляди лева по-евтина, а и маздата може да е с 1-2 години по-нова. Вие какво ще ме посъветвате? Какво да избера? Колата ще я ползвам основно за градско каране и няма да е кой знае на какви разстояния. Основно като ходя на работа, а работата ми е само на 3-4 км от нас. Замислям се, защото до сега не съм имал кола (разчитах само на колелото ) и не знам дали ще мога да поддържам тези коли, която и да взема. Това ме притеснява най-много и би трябвало да е ключово за решението, което ще взема, защото заплатата, която взимам не е висока (около 750 лв на месец), а и имам и други разходи като всеки. Замислям се дори на моменти, че ще е излишен лукс да взема такава кола, а реално може би ще ми свърши работа и някой дарак за 3-4 хиляди лева най-много. Така ме съветват и доста хора- да съм вземел първо нещо по-старо да съм го поочукал малко. Обаче защо пък да не си взема нещо по-добро, не че искам да се правя на гъзар и да свалям гаджета с нея, но все пак друго си е с по-хубава кола, а и доста време събирам парички с тази цел. Та въпросът ми към вас е коя кола от тези двете има по-евтина поддръжка, защото както казах това е много важно за мен? Изобщо вие какво ще ме посъветвате като по-препатили и с повече опит като шофьори? Има и едни мерцедеси C клас с две врати, спортни с крило отзад. Сигурно ги знаете.. Те са ми Вариант C . За тях обаче най-малко знам засега... , а и предпочитам кола с 4 врати като цяло. Вижте двете оферти, върху които се чудя сега в мобиле: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11463349789979858&slink=e9hq2c и втората : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11465936195311869&slink=e9hq2c Искам да ви питам, понеже вторият модел е от 2006, това значи ли, че и той е фейст лифт, понеже четох тук във форума, че първото поколение хонда акорд е от 2003 до 2005, а второто от 2006 до 2008, ако не се лъжа, като при тези след 2006 има значителни подобрения като е решен проблемът с веригата и изпускателния колектор? Но ми прави впечатление например, че в обявата не пише моделът от 2006 да има борд компютър например, а уж би трябвало да го има, щом е след 2006 година . Знам, че първата кола е и по-нова- от 2007 година, но пък втората е с пловдивска регистрация( а пък аз съм от Пловдив между другото ) и ми е по-близо да я видя, а и пише, че е със сменено масло, ремък, ролки, антифриз, 4 чисто нови гуми Brigestone с Dod 2016год. Вие какво ще ме посъветвате? Стана доста дълго мнение... Благодаря предварително на всички, които се отзоват да помагат и за отделеното внимание
×
×
  • Създай нов...